Počeo sastanak, dogovor pod znakom pitanja: Bečić i Abazović nijesu došli na pregovore!

12

Predstavnici partija koje su osvojile većinu na izborima 30. avgusta 2020. godine, nastavili su danas pregovore o formiranju nove vlade.

Oni su na sastanku 2. septembra potpisali sporazum kojim je predviđeno da se njihova saradnja bazira na poštovanju izborne volje građana od 30. avgusta 2020.

Sastanku koji je trenutno u toku ne prisustvuju predsjednik URA-e Dritan Abazović i predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

Izostalo je, takođe, i prisustvo predsjednika Pokreta za promjene Nebojše Medojevića.

Na prošlom sastanku nije bilo lidera URE Dritana Abazovića, koji je bio na službenom putovanju u Beogradu i lidera Demokrata Alekse Bečića.

Nejasno je zašto Bečić već dva puta izbjegava dolazak na sastanak koji je od presudne važnosti za političku stabilnost Crne Gore.

Jasno je da je danas najvažniji sastanak koji će odrediti dalju budućnost i političku sudbinu predstavnika parlamentarne većine iz 2020. godine, pa to samim tim obavezuje na ozbiljnost i odgovornost.

Ko se od lidera partija danas ne pojavi na sastanku na kojem se određuje sudbina države i njen evropski put, taj direktno rasi za DPS, Mila Đukanovića i organizovani kriminal. Nema više izgovora i slanja oartijskih delegacija, nego lideri moraju da sjednu za sto i dogovore se. Ko od lidera danas ne dođe na sastanak jasno je da ima dil sa DPS-om i Đukanovićem. Jer narod danas očekuje dogovor a ne partijske smicalice i podmetanja kojima smo svjedočili prethodnih dana od partije koja sve radi samo da ne dođe do dogovora.

Građanima ć edanas sve biti jasno kada vide ko sjedi za stolom, a ko negdje iza kulisa sa DPS-om oravi tajne dogovore. Lider bilo koje partije koji danas ne bude za zajedničkim stolom, taj sjedi za stolom Mila Đukanovića.

Jedan od lider Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je ranije i da su se dogovorili da formiranje nove vlade prati i izbor novog skupštinskog rukovodstva.

“Svakako ono što je važno – dogovorili smo se da su vrata te vlade otvorena za autentične predstavnike manjinskih naroda u Crnoj Gori, tako da bi podrška toj vladi trebalo da bude značajno veća od broja 41”, naveo je Mandić.

Sporazumom je predviđen nastavak borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala i onemogućavanje bilo kakvih povrataka Demokratske partije socijalista na vlast, imenovanja u pravosuđu, kao i izbor novog rukovodstva Skupštine.

12 Comments
 1. luka komentariše

  ko ne dodje nocas na pivo u kafanu radi za mila

  1. Hhhhhhhhhh komentariše

   Demokrate ne piju pivo i alkohol. Oni su ti onako, više za neke sokiće i takooo… 😁🤣

   1. Q komentariše

    Ja ne razumijem što vama nije jasno u narcisoidnom ponasanju Bečića?

   2. Blažo komentariše

    Više su za bozu i klakere.

 2. Kad porastem biću Raković komentariše

  Sumnjam na Bečića, mnogo se lizao sa 200 postotnim Zdravkom.

 3. Krsto komentariše

  Kravataši opstruiraju dogovor od početka. Pa pogledajte samo šta izjavljuju njihovi lideri od prvog sastanka i šta pišu njihovi botovi na portalima i društvenim mrežama. Sreća pa nijesu primjeri pameti ( da ne kažem nešto drugo ), tako da je svaki slobodni građanin i patriota tu bagru odavno pročitao.
  Unište li ovu šansu za formiranje vlade, cenzus će im biti misaona imenica! Dobro Bečiću razmisli šta ćeš i kako ćeš!

 4. tupo komentariše

  neće vi Bečić doć
  živ mi ti

  1. Putin komentariše

   Ko ne nabije kurac usta Drazenu, radi za Ukronaciste !!!🤣🤣🤣🤣

   1. Čolo komentariše

    Ko o čemu, ti balaviš o kurcu u ustima 😁 Podsvijest je čudo 🤣

 5. Q komentariše

  Sam sebi se gadim uvijek sam u pravu pa vi objavili ili ne! Nema seće sa tom dvojicom zlih patuljaka!

 6. Morem plovi.. komentariše

  Ljaljo i Borka su na barci.. Koriste kreme da ljepsu boju dobiju. Tu je bre glavna komesarka udbe i njeni pioniri. Koliko providna neiskrenost. Ne smiju sad s dps. Posle predsjedničkih onaj kobac Eu za Cg Lajcak sredio.

 7. R, z komentariše

  Baba sa zubima zeca se pita. Operativna veza M. M, 146 od toga 100 dps ovaca zaposlila a stanove jos 2017 kod Kodre kupila. Kako god bude, oni su formirani za spas dps. I oborice vladu i da se formira pod izgovorom da su protiv O. Balkana kad dobiju mig. .

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.