Po Lazović svih 30 respiratora je bilo ispravno dok je šefovao Kriznim medicinskim štabom

2

Respiratori, njih 30, bili su ispravni dok sam bio na čelu Kriznog medicinskog štaba, saopštio je na današnjoj konferenciji za medije šef  Ranko Lazović.

Lazović je objasnio da su u maju aparati poslati u Tursku na servis nakon što je za 12 uređaja prijavljeno da su nepouzdani.

-Za šest je na servisu utvrđeno da su ispravni, a na šest je urađena kalibracija. Uređaji su vraćeni u avgustu. O čemu postoji zapisnik o svakom pojedinačno-rekao je Lazović.

Od  322 respiratora u Crnoj Gori, 12 se nalazilo u magacinu Montefarma, 50 u vojnom magacinu, a 260 u crnogorskom zdravstvenom sistemu.

-To je stanje na dan 6. septembar do kad sam bio na funkciji sefa KMŠ, sve poslije ne želim da komentarišem-kazao je Lazović.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović saopštila je na jučerašnjoj konferenciji za medije da očekuje da će se policija i tužilaštvo pozabaviti spornom trgovinom respiratora iz marta prošle godine, kada je kupljen 31 aparat, od čega 23 ne rade.

 

2 Comments
 1. Autarijat komentariše

  Sve ispitati do kraja. Ali mislim da popadija i ona bucka iz KBc imaju precih stvari u ovom trenutku da se brimu o njima.ministarstvo zdarvlja je u haosu,sve stoji.niko ne zna šta treba da rado,cak i ovo malo vakcina što iskukasmo niko ne dijeli narodu. Ljekovi i nabavke cekaju pa se posle nabavljau po hitnom postupku jer niko nije napravi planove nabavki. Veliko ne znanje ali bitno da ona drži ludu baba tetku od 70 leta. U kbc se samo smjene vrše a narod umire ko muve. Onaj siromah prezivje u Austriju kad pobježe odavde

  1
  6
  1. Marko komentariše

   Cim si poceo sa popadija, sve je kristalno jasno! Ide care na cdm ili analitiku pa tamo prosipaj pamet!
   Ta je “popadija” od prvog dana lijecila najteze kovid pacijente, bez osnovnih sredstava, u bolnici koju je jos Titova vlada izgradila. 37 godina je proslo od zadnje izgradjene bolnice. A ti branis Milasa i ovog njegovog Louis Vuitton ministra. Navodno imali donacije pa JBB odbila. I ja bi prvi odbio, citas li ti sta na internetu, koliko se laznih vakcina nalazi prodaji na “dark webu”? Ili jos bolje, tim bi vakcinam bez drzavnih garancija i certifikata proizvodjaca, prvo trebalo vakcinisati sve clanove i glasace dps-a. Sumnjam da bi se puno njih dobrovoljno prijavilo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.