Piksi: Vrijeme je da Srbi pokažu da znaju igrati fudbal

0

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi rekao je da je vrijeme da se pokaže da Srbi znaju da igraju fudbal i da ova generacija plasmanom na Mundijal u Kataru ispiše lijepu stranicu istorije našeg fudbala.

Selektor je u intervjuu za Tanjug govorio o značaju koji fudbalska reprezentacija ima za srpski narod i dodao da vjeruje u plasman, uprkos tome što je zadatak veoma težak.

-Na kraju krajeva, igra se zbog nekog respekta, zbog rezultata koji će ti donijeti kada završiš karijeru dosta toga lijepog, da ćete ljudi prepoznati kao pobjednika i nekog ko je učinio lijepo delo za svoju zemlju. Daćemo sve od sebe, na prvom mjestu ja, da obradujemo narod, da ih učinimo ponosnim i da, uz lijep fudbal, napravimo i dobar rezultat. Cilj je naravno odlazak na Mundijal u Kataru, ne kažem da će to biti lako, biće jako teško, ali ništa nije nemoguće. Treba vjerovati i ako ja vjerujem moraće i igrači da vjeruju, a moje je da njih ubijedim da mi vjeruju- rekao je legendarni fudbaler.

Do starta kvalifikacija i meča sa Republikom Irskom u Beogradu ostalo je još devet dana, a Stojković kaže da ne osjeća nikakav pritisak ili neku vrsta stresa.

-Brojimo dane, i ja naravno brojim i jedva čekam da dođe do toga. Irska je sad najbitnija utakmica, na pragu smo kvalifikacija, znamo težinu, znamo da grupa nije laka, ali jednostavno moramo da taj početak iskoristimo na najbolji mogući način i startujemo onako kako svi priželjkuju- jasan je Stojković.

Srbija dočekuje Irce 24. marta, tri dana kasnije u Beograd stižu Portugalci, a potom slijedi i gostovanje Azerbejdžanu u Bakuu 30. marta.

(Tanjug)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.