Piksi šmeker: Obratio se novinarima u Ljubljani na tečnom slovenačkom jeziku; SMS spreman da igra na bilo kojoj poziciji

0

Odavno fudbalska Srbija, praktično od pokojnog Radomira Antića, nije imala selektora sa takvom harizmom kao što je Dragan Stojković. Da je svjetski čovjek i šmeker, Piksi je pokazao da konferenicji za medije u Ljubljani, gdje je prvo pitao:

Da li ima Slovenaca ovdje u sali?“. pitao je Stojković.

Kada su dva domaća novinara podigla ruku, Nišlija je nastavio na tečnom slovenačkom jeziku.

Mnogo je lijepo vidjeti vas u Ljubljani poslije toliko vremena. Lijepe uspomene nosim odavde kada sam gostovao sa svojim timovima. Brine me samo Bežigrad. On ima svoje draži i svoju istoriju, Ljubljana mora nešto da uradi da oživi taj stadion. Vidim da je zarastao u korov i to me nimalo ne raduje. Sve drugo je na mjestu. Ljubljana me vraća u djetinjstvo. Drago mi je da imate svoj stadion. Čestitam. Svaka čast“, prenosi FSS izjavu Stojkovića.

„Orlovi“ su nakon nesrećnog poraza od Norveške vezali dvije pobjede, protiv Slovenije u Beogradu (4:1) i na gostovanju Švedskoj (1:0). Srbi će u četvrtom kolu četvrte grupe B divizije Lige nacija protiv „zmajčeka“ na stadionu „Stožice“ u nedjelju od 20.45 satu juriti „het-trik“ pobjeda.

Uvijek smo bili optimisti i vjerovali u sebe. Vjerujemo da i u nedjelju možemo do pobjede. Slovenci igraju kod kuće i biće maksimalno motivisani. Analizirajući njihove igre i igrački kadar, znamo da su Blažič i Stojanović dobri, da se Zajc vraća i da igraju sa četvoricom u poslednjoj liniji. To nas previše ne zanima, gledamo sebe i forsiramo svoj stil igre“, poručuje Stojković.

Selektor Srbije je potom kazao šta očekuje od svojih izabranika.

Agresivnost mora da postoji, ne smije da se šeta po terenu, mora da se da poslednji atom snage da bi se stiglo do nova tri boda“.

Piksi je poručio da je raspoloženje od prvog dana na visokom nivou, da se ništa nije promijenilo u međuvremenu i da nema razloga da mijenja ni poslije utakmice sa Slovenijom, bez obzira na ishod meča. Stojković nije želio da kaže kojih 11 igrača će izvesti na stadion „Stožice“.

Nastasić i Mašović nisu u kombinaciji za tim, svi drugi su na raspolaganju. Umor je najveći problem, činimo sve da igrače maksimalno rasteretimo i odmorimo. Vidjećemo u toku sjutrašnjeg dana kako se osjećaju, od njihovog fizičkog stanja zavisiće i startna postava za duel“, dodao je Stojković.

Sergej Milinković-Savić je uprkos umoru odigrao sve tri utakmice u Ligi nacija protiv Norveške, Slovenije i Švedske.

Umor je prisutan, ali smo se pripremili za ove četiri utakmice i ostavili poslednji atom snage. Što se tiče uloge u timu, ja sam na raspolaganju za bilo koju poziciju. Bitno je da sam na sredini terena, a to da li sam bliži golu protivnika ili igram malo povučenije ne predstavlja mi nikakav problem“, rekao je Milinković-Savić.

SMS poznaje nekolicinu prvotimaca Slovenije iz Serije A.

Znam Kurtića i Stojanovića, cijenim kako igraju, ali nemam kontakt sa njima. Zajednički susreti prilika je da se pozdravimo i sve ostaje na tome“, zaključio je Milinković-Savić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.