Petković: Kurtija žulja činjenica da Beograd neće priznati tzv. Kosovo, dok god je Vučić na čelu Srbije!

2

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da dok se Aljbin Kurti svojski upire da pobjegne od obaveze formiranja Zajednice srpskih opština, onako kako je to predviđeno u potpisanim sporazumima iz Brisela 2013. i 2015. godine, sve više se upliće u sopstvene laži i nedoslednosti.

„Jasno je da onaj koji je ZSO nazivao djetinjarijom, tvrdio da Briselski sporazum ne postoji u Prištini sada ima problem da svojoj javnosti objasni zašto je u Ohridu pristao da formira ZSO prema jedino validnim dokumentima, Prvom briselskom sporazumu i pratećim sporazumima. Da je to tako, potvrđuju i međunarodni predstavnici u svojim izjavama i ne postoji ta vremenska mašina koja Kurtija može da vrati deset godina unazad kako bi iznova napisao Briselski sporazum“, rekao je Petković.

On je naglasio da kada Kurti pokušava da ospori princip formiranja Zajednice srpskih opština, „jasno je šta ga žulja – činjenica da Beograd neće priznati takozvano Kosovo, kao što se neće ni saglasiti da Priština postane član Ujedinjenih nacija, dok god je Aleksandar Vučić na čelu Srbije“, navedeno je u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

(Tanjug)

2 Comments
  1. Milenko komentariše

    Jasno je da onaj koji je ZSO nazivao djetinjarijom, tvrdio da Briselski sporazum ne postoji u Prištini sada ima problem da svojoj javnosti objasni zašto je u Ohridu pristao da formira ZSO prema jedino validnim dokumentima, Prvom briselskom sporazumu i pratećim sporazumima

  2. Biljana komentariše

    Nedamo Vučića, nedamo Kosovo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.