Petković: Kurti neće stati sa napadima na srpski narod!

11

Direktor kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, time što je rekao da ne želi ni da počne sa izradom statuta za ZSO, sam sebe istjerao na čistac, da svi vide da je on taj koji ne želi nikakve pregovore, dijalog i kompromis.

Petković je na konferenciji za novinare rekao da sve što Kurti radi, radi da bi prikrio da je u Briselu visoki komesar EU Žozep Borelj jasno rekao da je jedini krivac neuspjelih razgovora Priština, koja odbija da primeni ZSO više od 10 godina.

„Niko od njega ne traži da da ZSO, jer kaže ne može kafu bez šoljice da da. Nisu pregovori ispijanje kafe. Kurti je toliko zagorčao život Srba na KiM da ne žele da ga vide, a ne da piju kafu sa njim, sem recimo Rašića koji je prešao na njegovu stranu“, rekao je Petković.

Prema njegovim riječima, Kurti ne želi ZSO, ne želi da razgovara ni o deeskalaciji.

„Vučić je jasno spreman na kompromis, dijalog, jer je to jedini način da zaštitimo srpski narod na KiM. Od 3. juna, od kada EU traži hitnu i momentalnu deeskalaciju, imali smo 22 eskalatorna poteza Prištine protiv Srba na KiM. Kurti, umjesto da posluša šta EU traži u saopštenju od 3. juna, da se kosovska policija povuče, da se uđe u procedure za održavanje izbora i da se krene sa formiranjem ZSO, Kurtiju ne pada na pamet da ide u tom pravcu“, rekao je Petković.

Petković je zahvalio Kurtiju što je na današnjoj konferenciji optužio Beograd da je odgovoran za neuspjeh dijaloga u Briselu time što je uslovljavao da se osnuje ZSO, jert je tako pokazao da se vidi da se predsjednik Vučić iskreno i snažno bori za prava Srba na KiM, dok Kurti odbija ono što mu je obaveza.

Istakao je da je zabrinut za situaciju na terenu, jer brutalne prijetnje Kurtija nagovještavaju da on neće stati sa napadima na srpski narod.

Petković je poručio i da će predsjednik Vučić nastaviti da se bori za srpski narod i u Njujorku gdje će sa predstavnicima međunarodne zajednice razgovarati o neophodnosti da dođe do deeskalacije.
„Za nas dijalog i kompromis nije ružna riječ već način da sačuvamo živote Srba, da idemo u pravcu deeskalacije i da se sačuva mir na prostoru cijelog Zapadnog Balkana“, rekao je Petković.

Petković smatra da će Kurti nastaviti da se služi trikovima, da fingira da učestvuje u dijalogu. Međutim, dodao je, svi su vidjeli da Kurti ne želi da formira ZSO.

Takođe, napomenuo je da Priština ide u pravcu dodatne eskalacije sa idejom o lažnoj eksproprijaciji zemljišta u Leposaviću, zadržavanjem srpske robe na prelazima i željom da ugasi MTS.

(Sputnjik)

11 Comments
 1. Tijana komentariše

  Kurtiju je uvek neko drugi kriv za sve, samo je on ispravan ma kako da ne. A Srbe nikako da ostavi na miru da zive na svojim ognjistima, sramota.

  1. Aca komentariše

   Veoma je bitno da se osuje ZSO jer je to od presudnog značaja za našu zemlju jer je to veoma značajno za platni promet naših lekara,profesora i ostalih gradjana na KiM.

 2. Ena komentariše

  Ceo svet vidi da Kurti govori jedno, a radi drugo, tj. stalno laže. E sad druga je stvar ko od međunarodnih predstavnika hoće da kaže istinu, a ko se pravi gluv i slep.

 3. Nikola komentariše

  Kurti će proći kao i mnogi pre njega koji su udarili na našu slobodu.

 4. Tasa komentariše

  Kurti mora da prestane sa ovakvim ponašanjem i provokacijama.

 5. NadjaMil komentariše

  I pored silnih pritisaka narod se uzda u predsednika i verujemo da ce i ovaj trnovit put prevazici sa ciljem da Srbija bude zemlja mira i stabilnosti.Podrska predsedniku

 6. Ana komentariše

  Kurti nikada neće stati sa provokacijama srpskog naroda.

 7. Ljilja komentariše

  Kad posmatramo Kurtija i opoziciju oni imaju istu crtu, bore se na pogrešan način, silom žele do cilja da dođu a to je uvek pogrešan izbor.

 8. Ivana komentariše

  Sobzirom da zapad nereaguje na nasilje koje Kurti sprovodi očito je da će se ono i nastaviti a mi tu malo šta možemo da uradimo sem da im odgovorimo vatrom.

 9. Keti komentariše

  Nažalost dugo traje teror nad srpskim stanovništvom na KiM, a Zapad nikako da reaguje

 10. Jovan komentariše

  Šta govnetu čovek da uradi na to što sprovodi teror nad našim narodom i što zapad žmuri.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.