budva-izbori-header
budva-izbori

Petković: Kurti jedino zna da duva u ratne trube, neće mu poći za rukom da protjera Srbe sa KiM!

0

Jedino što Aljbin Kurti zna jeste da duva u ratne trube i vodi politiku prijetnji i ucjena što svjedoče i njegove poslednje izjave kojima je još jednom potvrdio da želi sukobe i da uživa da o ratu govori svakoga dana – saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, povodom poslednjih izjava Aljbina Kurtija.

Petković ističe da je svojim jednostranim odlukama po pitanju srpskih registarskih tablica i ličnih dokumenata, Kurti pogazio sve sporazume, pripremajući nasilje na sjeveru.

– To je potvrdio i danas najavljujući kako od 1. septembra Priština nastavlja sa tzv. reciprocitetom, koji ima za cilj ukidanje srpskih dokumenata i registarskih tablica. Insistiranje Beograda i međunarodne zajednice da Kurti povuče svoje protivpravne i jednostrane mere, imalo je za cilj da se šansa da dijalogu i razgovorima u Briselu, na čemu sve vrijeme insistira predsjednik Aleksandar Vučić, kako bismo sačuvali mir i stabilnost na terenu – naveo je u saopštenju za javnost Petković koji opominje da Kurti umjesto da formira Zajednicu srpskih opština čime bi Srbi dobili svoja kolektivna prava i povećanu bezbjednost, nastavlja sa svojim militantnim planovima čija je krajnja namjera protjerivanje srpskog naroda i institucija države Srbije sa prostora Kosova i Metohije, a to mu, kako ističe, neće poći za rukom.

– Beograd je uvijek spreman da pregovara i razgovara o rešenjima koja su primjenljiva i održiva na terenu, ali da neko napada srpski narod i oduzima mu dokumenta je apsolutno neprihvatljivo. Niti su srpske tablice Miloševićeve tablice kako govori Kurti, niti su srpske lične karte ilegalne, pa da ih Kurti zamjenjuje dokumentom na 90 dana, kao da su Srbi stranci na KiM. Srbi na KiM posjeduju dokumenta države Srbije koja važe u skladu sa svim njenim propisima, Ustavom i zakonima i dodatno nisu u suprotnosti ni sa jednim sporazumom iz Brisela. Zato bi Kurti nasilno da ukida srpska dokumenta, jer dobro zna da za to nema uporište ni u jednom sporazumu. Srbi će nastaviti da čuvaju mir i stabilnost, ali će čuvati i svoj ostanak i opstanak na KiM i svoja zagarantovana prava, koja Aljbin Kurti krši – navodi Petković.

(Novosti online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.