Pet Cetinjana uhapšeno zbog napada na Bogosloviju, Perović će tražiti da ih puste iz pritvora

5

Policija na Cetinju uhapsila je  Cetinjane D.R. (20), P.V. (20), M.Č. (20), A.L. (22) i F.B. (20)  zbog incidenta ispred internata Bogoslovije.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, oni su, kako se sumnja, u noći između 14. i 15. aprila ispred internata Bogoslovije vrijeđali učenike i sveštenstvo koji borave i rade u ovoj ustanovi, na vjerskoj i nacionalnoj osnovi, pozivali su ih na fizički obračun, te su pokušali da uđu u objekat u kojoj namjeri nijesu uspjeli.

“Sumnja se da su oni iste večeri oštetila putničko motorno vozilo vlasništvo jednog fizičkog lica iz Cetinja polomivši stakla na vozilu, ispisavši po vozilu grafit, te oštetivši vrata”, dodaju iz policije.

Tim povodom oglasio se rektor Bogoslovije o. Gojko Perović koji kaže da je od velike koristi i „nama kao oštećenoj strani, kao i počiniocima ovog djela – to što nadležne institicije rade svoj posao kako treba“.

“U tom smislu očekujem da će se svaki segment ovog nemilog događaja ispitati do kraja i kako treba, radi opšteg dobra svih nas na Cetinju i u Crnoj Gori. Što se tiče pritvaranja ovih momaka, ja sam pozvan da ujutro, u svojstvu rektora Bogoslovije, dam izjavu pred tužiocem. U cilju iskazivanja naše dobre volje iznijeću stav škole da se ovi momci puste iz pritvora. Ovo tim prije što sam sa nekim od njihovih roditelja imao iskrenu i ljudsku komunikaciju, koja je posvjedočila da oni saučestvuju sa našom nelagodom povodom ovih zbivanja, da im je žao i da se njihova djeca kaju zbog svojih postupaka. Volio bi da to bude stav svih aktera ovog incidenta“, kaže Perović.

Smatra da se međusobno ne isključuju: na jednoj strani ispitivanje svih okolnosti na profesionalan i pravni način od strane nadležnih institicija, – a na drugoj strani zahtjev da se uzdrmani međuljudski odnosi u krajnjoj mjeri relaksiraju: obustavom daljeg pritvora i toleratnim odnosom prema optuženima u daljem toku istrage.

“Sve što doprinosi razmicanju ove magle koja je pala među nas kao ljude, prijatelje i komšije – u našem je primarnom interesu“, zaključio je on.

5 Comments
 1. NikšićGolijaKiM komentariše

  Tebi o.Gojko i jeste dato da pozoveš da ih puste itd. ali nije nama koji znamo šta će se desiti kad ostali vide da nema sankcija i posledica za takvo ponašanje i iživljvanje nad SRBIMA, SRPSKOM CRKVOM itd. Pa ko je povukao kazne (novčane, zatvorske…) onoj omladini koja sa SAMO crtala trobojke ili vijorila SRPSKE zstave pa su zatvarani, maltretirani, tučeni… nijesu ni lomili niti nekog napadali niti nekog maltretirali a tučenisu, zatvarani… potom i novčane kazne su plaćali ili pojedini noći u zatvoru provodiili? Znači mi ćemo tim FAŠISTIMA da opraštamo ili da se sažalimo nad njima a naša omladina mora da ispašta svaki put? Mislim sa ljudske strane o.Gojko vi jeste u pravu, ali ne razumijete koje će to posledice da ima kad oni osjete da nijesu kažnjeni… ponovo će to učiniti ili možda i nešto gore od toga. Glupi smo da je to nevjervatno. Znamo mi dobro šta se desilo u Jasenvcu verujući da se to neće desiti jer smo oprostili i zaborvili mnoge zločine iz vremena austrougarske od strane hrvata i “bošnjaka” pa nam se desio Jasenovav, panam se desila Oluja, pa nam se desilo KiM, i ponovo idemo iz greške u grešku… KAD ĆEMO STATI VIŠE SA OPRAŠTANjIMA i ZAŠTITITI SVOJ NAROD a ne da štitimo one koji svakodnevno JURIŠAJU NA NAŠ SRPSKI NAROD?!!!

  16
  1
 2. Kontra revolucija komentariše

  Kao primer drugima 20 dana da ciste parkove i ulice u zatvorenickim odelima !.
  Ipak su to odrasli ljudi sa po dvadesetak godina !.
  Nije to bilo nekakvo tinejdzersko ludilo !.
  A ako se oslobode to bi samo ohrabrilo druge idiote da na isti nacin napadaju djecu i ucetelje !.

  9
  1
 3. O.Stoja komentariše

  Primiri malo o.Gojko
  Čitaj nešto, piši,spavaj…makni se malo iz medija

  11
 4. Andrija2010 komentariše

  treba tim kopiljanima cetinjskim jebati majku ..da ima nikad vise ne padne na pamet da rade nesto tako…nema prastanja kad su gaodvi .smradovi i mali fasiti. sve je to iz kuce. i roditelje kazniti sto su rodili balege od djece.

 5. Analiza komentariše

  Podrska za Srpsku Pravoslavnu Crkvu! Crna Gora je nasa kuca i Srbi moraju da zive slobodno!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.