Pavlović poručio „komitama“: Da ste se 1941. zadesili na teritoriji NDH, i vas bi promptno strpali u voz za Jasenovac i Gradišku Staru, zajedno sa vašom srpskom braćom!

8

Politički teoretičar Feđa Pavlović poručio je tzv. komitama koje u posljednje vrijeme pokazuju sve snažnije sklonosti prema muzičkom djelu Thompsona i Škora da treba da znaju da ideologija čije nasljeđe ta dvojica veličaju ne bi pravila nikakvu razliku između njih – ‘komita’ – i onih koje nazivaju ‘posrbicama’.

– Da ste se kojim slučajem ’41 zadesili na teritoriji NDH, i vas bi promptno strpali u voz za Jasenovac i Gradišku Staru, zajedno sa vašom srpskom rodbinom i braćom. I džabe biste im objašnjavali da vi i ta vaša rodbina niste isti narod, da je za vaše pretke srpstvo bilo sinonim za pravoslavlje, te da u krajnjem i vi, baš kao i oni, bijete bitku protiv velikosrpskog okupatora.

Za te nijanse, bojim se, ne bi bilo razumijevanja, kao što ni onomad huligani sa splitske Rive nisu imali razumijevanja kada im je jedan od vaterpolista “Crvene zvezde” koje su napali, bježeći u more, dovikivao “nemojte mene da bijete, ja sam Crnogorac!”. Prema tome, ako vam se katkad učini da smo jedni drugima neprijatelji i krvnici, sjetite se da smo u očima Thompsonovih i Škorovih junaka mi ipak – braća – naveo je Pavlović.

 

 

8 Comments
 1. E viva komentariše

  Ajde ne prdnjavi , zlocini su pocinje i od strane ustasa ali od cetnika…ista govna, jedino je drug Tito imao lijek za njih…

  1. qyu komentariše

   eViva parizer !

  2. Felacio MNE komentariše

   A vidi,bolesniče,
   E viva (Montenegro) je bio povik talijanskih vojnika kada su montenegrinke naučili felacio.
   Upamti!
   Ima jos živih cetinjana koji se sjećaju te „škole“.
   I cetinjanki,dakako.

 2. xxy komentariše

  E viva pobrkao si ,Cetnici nisu imali koncetracione Logore a pogotovo ne za djecu sto su ustase imale.
  Cetnici nisu imali Jame kao Ustase po Dalmaciji ,Hercegovini ali zato Titovi komunisti u Crnoj Gori jesu i punili ih pobijenim ali i polu zivim ljudima.

  Dalje , Tito je pustao ustaske glavesine da pobjegnu pacovskim kanalima a obicne ustase preobuko 1945 u partizanske uniforme.
  Cetnike je mrzio jer su Srbi koji su pobjedili njegovu Austrougarsku u I sv ratu.

  Tito je trazio bombardovanje Podgorice Beograda ,Kragujevca ,Niksica ,B.Polja itd dje su pobijeni civili a nije trazio od Saveznika da bombarduju Zagreb ,koji 1941 docekao Hitlera cvijecem a 1945 njegove vojnike ispratili bez opaljenog metka pa tak kasnije njegovi partizani usli u Zagreb.

  Tito je iz Zagorja ali nije tamo dizao ustanak ,nego dosao u Srbiju u BG pa u Uzicku republiku i zavadio Srbe komuniste i monarhiste.
  Pa prva proleterska je osnovana u Rudo od Srba i Crnogoraca ne nije u Ljubuski itd itd.

 3. E viva komentariše

  Tacno je da srbi nisu imali Jasenovac ali su imali Srebrenicu, da ne nabrajamo pobinene gradjane Sarajeva ,Dubrovnika Vukovara itd u aresiji Srbije…valjda je to jasno svima …
  A sto se tice dizanja ustanka protiv fasizna ,nemoj zaboraviti da je Split bio crveni grad i da je imao vise ucesnika NOB a , nego Beograd…

  1. Felacio MNE komentariše

   Felacio, felacio, e viva.

 4. ...? komentariše

  E viva
  Zadojen si mržnjom, kuko ti zadovijek.
  Nije tebi lako.

 5. Srbijanka komentariše

  Ne 💩

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.