Pavićević (Alternativa): PES-u slijedi strmoglavi pad; Podržavamo široku Vladu sa ZBCG-om u kojoj BS neće biti glavni stožer!

2
Prošlo je više od tri mjeseca od parlamentarnih izbora, a i dalje nemamo ni parlament, ni novu Vladu. Predstavnik Alternative, Zarija Pavićević, kaže za Adria televiziju da je jedan od uzroka manjak političkog iskustva, a, možda, i lična korist. On ocjenjuje da će, ako se ne formira vlada i dođe do novih parlamentarnih izbora, PES izgubiti oko polovine mandata.
“Koliko je neozbiljan pristup govori to da već 2. oktobra mora da se zakaže redovno jesenje zasjedanje Skupštine, a mi još nemamo ni predsjednika parlamenta”, navodi Pavićević i dodaje da nova vladajuća većina direktno gazi Ustav i krši sve moguće norme.

 

Na pitanje da li smatra da će mandatar Milojko Spajić ipak uspjeti da sastavi Vladu ili ne isključuje mogućnost vanrednih izbora, odgovara da, posmatrajući sa njihove tačke gledišta, neće biti donijeta odluka o novim izborima.

“U prvom krugu predsjedničkih izbora Jakov Milatović je imao oko 90.000 glasova. Nakon toga je Milojko Spajić na parlamentarnim izborima imao 70.000. Činjenica je da su za par mjeseci izgubili 20.000 glasova”, kaže Pavićević.

Kako ističe, ako smo došli do situacije da ne mogu da formiraju vladu sa većinom koja je pobijedila na izborima, nego se kalkuliše sa predstavnicma Socijaldemokrata i, indirektno, Demokratske partije socijalista – to je gaženje uzborne volje građana.

“Ja sam siguran da svi ti ljudi nisu glasali da se vlada formira sa nekim ko ne zaslužuje da bude u njoj, prvenstveno mislim na SD i DPS”, dodaje Pavićević.

A u slučaju vanrednih parlamentarnih izbora, ocjenjuje, PES je u strmoglavom padu.

“I brojka od ponovo izgubljenih 20.000 glasača za njih u ovom trenutku bila bi čak i prihvatljiva. Ali to je 40.000 ljudi”, navodi on.

To je, naglašava, 13 do 15 mandata.

“Šta se dešava ako se ne formira vlada? – Sam PES sa 24 mandata doći će na 10, 12 ili 13”, uvjeren je Pavićević.

Ističe i da u Alternativi nemaju kontakt sa Jelenom Nedović.

“Nedović je bila predložena ispred Alternative na osnovu stručnih referenci”, ističe.

Sve je, kaže, “bilo super do momenta verifikacije mandata”.

“Ona je čak toga dana imala verbalni sukob sa jednim od predstavnika PES-a. Toga dana je Alternativa stala u njenu zaštitu i pokvarila odnos sa Pokretom”, ističe Pavićević.

Naglašava da je zvaničan stav Alternative da se podrži šira vlada.

“Da ide sve svojim tokom, da bude, kao najjači konstituent, PES, potom ZBCG, Demokrate i predstavnici manjina. Nama je neprihvatljivo bilo da BS bude stožer ove vlade”, dodaje Pavićević.

Ponovio je da će Alternativa Crna Gora podržati sprovođenje programa Evropa sad 2.

“Ali sigurno nećemo biti dio vlade u kojoj će BS i manjine voditi glavnu riječ”, kategoričan je Pavićević.

(Adria.tv)

2 Comments
  1. Kiklop komentariše

    E kakav ste vi portal kad Zarija nepismeni dobija medijski prostor….

  2. Mabus komentariše

    Sto je zavrsio ovaj Pavicevic od skole.. visu konicku, smjer debeli lad… pakao

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.