Pauza u pregovorima, konsultacije se nastavljaju u poslaničkim klubovima, nastavak pregovora u 14 časova!

5

Sastanak stare parlamentarne većine počeo je nešto nakon 11 sati, a prisustvuju i predstavnici GP URA. Upravo je data pauza u pregovorima kako bi se održale konsultacije u poslaničkim klubovima.

Nastavak sastanka će biti u 14 časova.

Nakon niza sastanaka i pokušaja da se dogovore oko konstituisanja nove izvršne vlasti, predstavnici partija stare parlamentarne većine okupiće se i danas kako bi još jednom pokušali da postignu dogovor i prikupe 41 potpis za novog mandatara vlade Crne Gore.

Sastanak je prvobitno bio planiran da počne u 10 sati, u Skupštini Crne Gore, ali je ipak odložen, na inicijativu Građanskog pokreta URA. Novi termin početka je u 11h.

Takođe, danas je i krajnji rok da predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću bude dostavljen predlog mandatara za sastav nove vlade. Ukoliko se to ne desi, predsjednik države mogao bi da predloži skraćenje mandata Skupštine i da, ukoliko većina poslanika podrži tu inicijativu, dan nakon raspuštanja parlamenta raspiše nove izbore.

U namjeri da preduprijedi takav razvoj događaja, jedan od lidera DF-a Andrija Mandić sazvao je sastanak predstavnika stare većine i pozvao ih, sa akcentom na GP URA i CIVIS, da dođu do 41 potpisa za Miodraga Lekića kao kandidata za novog mandatara vlade.

5 Comments
 1. E viva komentariše

  A da probate sa nekim u mantiji , to su vasi najjaci aduti… Raspaline obicne

  1. Srbin CG komentariše

   Vas neko ista ne pita sotone jedne ,mars!!!

  2. Q komentariše

   Pa nećemo ko vi kod mafije.

 2. Magarac komentariše

  Otkud ovaj Pirc Biroli sto klice e viva

 3. Sparta komentariše

  Pa da se dogovaraju sa crkvom to bi bilo već završeno…Ali ti si nevjernik pa to ne razumijes…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.