Patrušev: U ovom sukobu sa Rusijim ne ratuje Ukrajina, već Amerika zajedno sa EU i NATO-m

0

Sjedinjene Američke Države u Ukrajini ratuju protiv Rusije, koristeći potencijal NATO-a, Evropske unije i oružanih neonacističkih formacija koje su same i stvorile, izjavio je sekretar Savjeta za bezbjednost Rusije Nikolaj Patrušev.

„Svi na Zapadu govore da Rusija i Ukrajina ratuju jedna protiv druge. Ništa slično tome. Ratuju SAD protiv Rusije, i pritom koriste potencijal NATO-a, Evropske unije, koriste mogućnosti oružanih formacija Ukrajine, posebno neonacista koje su, naglašavam, sami i stvorili“, rekao je Patrušev novinarima nakon međunarodnog susreta o bezbjednosti održanog u Podmoskovlju, pod okriljem Savjeta za bezbjednost Rusije.

Patrušev je, takođe, istakao da SAD misle da mogu da „izađu na kraj s Rusijom“, kako bi se potom latile Kine kao drugog centra višepolarnog svijeta.

„Naravno, SAD žele da oslabe Rusiju, ali nije samo Rusija centar višepolarnog svijeta, nego i Kina. Ako smatraju da mogu da izađu na kraj s Rusijom, njihov sljedeći zadatak, koji je teško rješavati istovremeno, jeste Kina. Ono što sada rade na granici Kine s Tajvanom takođe znamo. Sve u svemu, teško je ne složiti se sa stavom Kine o Tajvanu“, rekao je Patrušev.

(Sputnik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.