Otpadne vode se ispuštaju u Moraču odmah pored kupališta: Ni Glavni grad ni Ivan Vuković se ne oglašavaju (VIDEO)

0

Situacija zagađenosti rijeka je višegodišnja tema u javnosti, međutim, čini se da niko na to ne obraća pažnju, niti daje bilo kakvu reakciju.

Opasne i nedopustive fekalne kanalizacije izlivaju se ovih dana u podgoričku rijeku Moraču, a nadležne institucije se izgleda ne pridržavaju zakonskih normi po pitanju zaštite životne sredine.

Naime društvenim mrežama kruži snimak kako se kod podgoričkog mosta “Milenijum”, ispod novoizgrađenog modernog parka, nalazi zidana konstrukcija kanalizacije iz koje, prema priloženom videu, možemo vidjeti da izlazi otpadna  mutna voda , koja direktno ide u Moraču.

 

Izvor: Podgorički vremeplov

 

Nedaleko od ovog mjesta nalazi se popularno mjesto “Skaline” koje je simbol okupljanja mladih koji se po ljetnjim  podgoričkim vrućinama nekad rashlade u Morači, a sudeći po količini otpadne vode koja izlazi iz kanalizacije, ne sumnjamo da je  čistoća Morače u tom dijelu najbolja.

Problem zagađenja rijeka aktuelan je godinama, a mi se pitamo da li nadležni imaju u planu projekat spriječavanja zagađenja rijeka, i da li će se makar ovaj kanalizacioni odvod ukloniti sa ovog mjesta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.