Otkrivena laboratorija za proizvodnju narkotika za ukrajinske nacionaliste u blizini Marijupolja

0

Snage DNR otkrile su u blizini Marijupolja laboratorije za proizvodnju narkotika za ukrajinske nacionaliste, javio je dopisnik Sputnjika sa lica mesta.

On navodi i da je turska zastava pronađena kod Marijupolja u radionici za proizvodnju bombi za dronove ukrajinskih nacionalista.

– Laboratorija za proizvodnju supstanci je kod Mariupolja, ovde su bili stacionirani nacisti. Ista takva je pronađena i u susednom oslobođenom selu. Ne želim ni da diram rukama: nekakvi špricevi, laboratorijske boce, praškovi, preparati, ovde je čitav jedan mali proizvodni kompleks – objasnio je izveštač.

Prema rečima borca iz jedinice DNR, „sudeći po tome koje su zastave pronađene – turska zastava, ‘Desnog sektora’, postoje pretpostavke da su to bili dobrovoljci iz Turske. Kako kaže, možda su ranije to bili pripadnici DAEŠ-a koji su bili angažovani na obuci boraca „Desnog sektora“.

Dopisnik je poslao video-snimak iz podzemne radionice sa municijom i simbolima „Desnog sektora“. Ukrajinski radikali su pravili bombe koje su skrivali u običnim predmetima, uključujući igračke, nekoliko primera je pokazao predstavnik snaga DNR.

Inače, pomenuti narkotici, između ostalog kaptagon koji sadrži amfetamin, izuzetno su popularni među teroristima DAEŠ-a (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji). Pripadnici DAEŠ-a ih koriste da ne osećaju strah i kako bi podigli moral. Na teritorijama pod njihovom kontrolom svojevremeno je otkriven veliki broj tajnih laboratorija koje su proizvodile te preparate.

(Sputnjik)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.