OTKRIVAMO: Vlada je pala 20. avgusta, rok za mandatara je mjesec dana od tog dana, i u tom roku je čak i 41 potpis dostavljen Đukanoviću iako to nije bitno!

1

Poslanici stare parlamentarne većine u Skupštini Crne Gore, njih 41, obavijestili su predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da je postignut poilitički dogovor da mandatar za sastav vlade bude Miodrag Lekić u roku od mjesec dana od dana pada 43. Vlade Crne Gore, otkriva BORBA.

Naime, manjinskoj Vladi kojom je rukovodio Dritan Abazović Skupština Crne Gore je izglasala nepovjerenje 20. avgusta, 40 minuta iza ponoći, a ne 19. avgusta.

Rasprava o predlogu za izglasavanje nepovjerenja Vladi započela je 19. avgusta, a isto je izglasano dan kasnije 40 minuta iza ponoći, samim tim se pomjera rok po kojem predsjednik države povjerava mandat za sastav vlade na 20. septembar.

A 20. septembra su poslanici stare parlamentarne većine proslijedili Đukanoviću obavještenje kojim mu obznanjuju da su postigli dogovor da Miodrag Lekić bude mandatar za sastav nove Vlade, sa sve potpisima koji su u ovom slučaju bili izlišni.

Treba podsjetiti da je lider NSD-a Andrija Mandić već 19. avgusta obavijestio predsjednika države da se 41 poslanik usaglasio da Lekić bude mandatar za sastav 44. Vlade Crne Gore.

Ovo samo potvrđuje stepen povređivanja Ustava Crne Gore od strane šefa DPS-a koji po svaku cijenu nastoji da opstruiše demokratske procese u državi koji mu „ne idu na ruku“.

 

 

 

 

 

 

1 Comment
  1. Sočinitelj komentariše

    Ma narkoman će po svojem.
    Da se zagovna dobro, samo da se skrene pažnja
    sa krađe,pljačke i pohare

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.