Otkrivamo: Vesnu Medenicu ne smiju da pošalju u zatvor jer se plaše da će da progovori o vezama sa vrhom DPS-a

1

Bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Crne Gore Vesni Medenici 11. novembra vijeće Višeg suda na čelu sa sutkinjom Suzanom Mugošom ukiulo je pritvor, a nakon žalbi SDT-a Apelacionom sudu i poništenja odluke Suzane Mugoše, Viši sud je po drugi put odlučio da se Medenici ukine pritvor.

Nekadašnja Alfa i omega crnogorskog sudstva, osoba koja je jednim pozivom završavala presude za svoje kolege iz kriminalnog miljea, za šta je upravo i SDT tereti, ovog puta ćutanjem kupuje svoju slobodu.

Naime, Medenica preko svojih posrednika je jasno poručila čelnicima DPS-a, da je spremna svim sredstvima da brani svoj lični interes i svoju slobodu, i da kroz eventualno svojstvo svjedoka saradnika progovori sve što zna o poslovima ove kriminalno-interesne grupacije.

Ovakve poruke, koje je vrh DPS-a primio k znanju, stvorilo je paniku u redovima ove kriminalne hobotnice, i pokrenulo njihovo angažovanje, da se kroz specijaliste koje kontroliše DPS u Višem sudu, dva puta ukine pritvor Medenici, kako bi na taj način ona ipak ćutanjem sačuvala pozicije korumpiranog vrha DPS-a.

Kada je po drugi put Viši sud donio odluku o ukidanju pritvora Medenici, ministar pravde u Vladi Crne Gore Marko Kovač naredio je da se ispita postupanje i rad sudija Višeg suda, nakon čega je uslijedila interna kontrola u Višem sudu.

Podsjetimo, Specijalno državno tužilaštvo podiglo je 17. oktobra optužnicu protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, kojom se tereti da je bila dio kriminalne organizacije koju je stvorio njen sin Miloš, saopštio je tada državni tužilac, Vukas Radonjić.

Medenica, koja je 17 godina provela na čelnim pravosudnim funkcijama u Crnoj Gori, uhapšena je 17. aprila na podgoričkom aerodromu.

Njoj se stavlja na teret da je u periodu od 2019. do 2021. godine, korišćenjem službenog položaja predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore, posredovala da se određeni predmeti koji su se vodili pred Višim sudom u Podgorci završe u korist dva privredna društva.

Medenica je osumnjičena i da je krajem 2018. i početkom 2019. godine, kao predsjednik Vrhovnog suda, podstrekavala okrivljenu Milicu Vlahović Milosvaljević, sudiju Privrednog suda Crne Gore, da zloupotrijebi službeni položaj i u parnici.

Takođe, kako se navodi, Medenici se stavlja na teret i da je u 2019. godini, koristeći službeni položaj i društveni položaj posredovala kod sudija Vrhovnog suda Crne Gore.

Uhapšena je uhapšena 17. aprila nakon objave transkripta Europola, presretnutih telefonskih razgovora sa aplikacije Skaj, njenog sina Miloša i njenog tjelohranitelja, policajca Darka Lalovića, u kojima su dogovarali krijumčarenje droge i šverc cigareta.

 

1 Comment
  1. Igor komentariše

    SDT i Apelacioni sud biraju da budu majmuni ako optuzenu Vesnu Medenicu za teska krivična djela .
    Svi znaju sve.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.