Otkazao predviđene posjete: Stoltenbergu dijagnostikovan herpes

0

Generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu dijagnostikovan je herpes i zbog toga će razgovore zakazane u nemačkoj i Rumuniji održati na daljinu, rekao je danas zvaničnik Alijanse.

– Generalni sekretar će provesti svoju planiranu posjetu Njemačkoj i Rumuniji ali na daljinu, a ne lično – rekao je zvaničnik agenciji Rojters.

On je dodao da je šefu Alijanse dijagnostikovan herpes, odnosno virusna infekcija kože, što je česta pojava nakon preležanog kovida-19 i on će raditi od kuće.

Stoltenberg je sredinom maja bio pozitivan na virus korona.

On je tada pokazivao blage simptome i radio je od kuće, rekao je portparol zapadne vojne alijanse.

Stoltenberg je trebalo da se sastane sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcom danas u Berlinu, a sjutra da prisustvuje sastanku sa liderima Rumunije, Poljske i Mađarske u Bukureštu.

„Sputnjik“ je javio ranije, pozivajući se na njemačko Ministarstvo odbrane, da je Stoltenberg iznenada otkazao današnu posjetu Berlinu, tokom koje je trebalo da se sastane sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

Prema planu posjete on je oko podneva trebalo da se sastane sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcom, a potom i sa ministrom odbrane Kristinom Lambreht.

Šolc je ranije rekao da će nemačka nastaviti da isporučuje oružje Ukrajini, uključujući teško naoružane.

U isto vreme list „Špigl“ objavio je da i pored „fantastičnih“ izjava kancelara, Njemačka još nije isporučila nijedan komad teškog naoružanja Ukrajini.

Njemački vice-kancelar Robert Habek rekao je da Njemačka preduzima odgovarajuće mjere u smislu pružana vojne pomoći Ukrajini, ali da ne može da ispuni sve želje Kijeva.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.