Osmomartovska “čestitka” u horskom izvođenju tzv. intelektualaca i komita: Na dan žena psovali majke na Cetinju (VIDEO)

35

Najoriginalnija “čestitka” za 8. mart ženama  poslata je danas na Cetinju sa protesta ispred zgrade bivšeg Ministarstva kulture.

Tzv. intelektualci, profesori, studenti, komite i ostali slobodoumni građani  ogrnuti crnogorskim zastavama i transparentima su na Međunarodni dan žena horski i u delirijumu psovali četničke majke. Isti oni koji se besomučno pozivaju na čojstvo, junaštvo i slobodarsku tradiciju danas su na najprimitivniji način poslali poruku nečijim majkama. Da li je najava opštenja sa majkama po njima odraz tog čojstva, junaštva i slobodarstva na koje se kunu svakodnevno?

Na ovo pitanje najprije bi trebalo da odgovore intelektualci koji su organizovali današnji skup i predvodili hordu tzv. komita u Prijestonici, između ostalog i crnogorske kulture.

Od vajkada su  pjesnici, kulturni poslenici  i intelektualci na stepeništima recitovali najljepše stihove o ženama, a danas u 21. vijeku u državi koja pledira da bude dio civilizovane EU se na iste vulgarno seksualno atakuje. Svakodnevno nam iste te individue drže predavanja o ljudskim pravima, građanskom uređenju države, evropskim i civilizacijskim vrijednostima… U tom akademskom duhu oni su danas civilizacijski iskoračili i izrazili želju da vode ljubav, a ne rat sa četničkim majkama.

Po njihovim shvatanjima, četnička majka nije žena kao ostale žene. Ona ne može nekome biti i supruga, sestra, ćerka, prijateljica, komšinica, poznanica… kojoj bi na današnji dan, umjesto najprizemnijih uvreda, poklonili cvijeće. U njihovim fikcijama, ona se izgleda od ostalih žena razlikuje po tome što i dan-danas nosi bradu i rađa ratne zločince koje, mjesto mlijekom, doji velikosrpskim hegemonizmom i nacionalizmom.

Trebali su danas Čirgić i Batrićević  svojim studentima da prenesu citat da ,,država počiva na pravdi i sudovima, a domovina na majci i ženi”, kada su već toliko zabrinuti za opstanak države i domovine. Oni su kao intelektualci, za razliku od tzv. komita koji su prezauzeti stogodišnjem ratovanjem po crnogorskim šumama, valjda upoznati sa značenjem ove rečenice.

A koliko vole državu  pokazali su i nepoštovanjem kulturne ustanove koju su zasuli kamenicama i u koju su htjeli nasilno da uđu- valjda da odmah pređu sa riječi i skandiranja na djela.

Njihovih riječi i najavljenih djela danas se stide svi, pa i četničke majke.

35 Comments
 1. Stefan komentariše

  Sto tužilaštvo čeka? Odmah privesti Čirgića i Batrićevića!

  37
  1
  1. t-rex komentariše

   Cirgic tvorac tursko-miligorskog jezika u Cg koji je diplomu kupio u NDH.

   36
   2
  2. E viva komentariše

   Jebo te Koprivica

   5
   22
  3. Crna Gora komentariše

   A što drugo četnicima reć,fašistima i tuđim slugama.Da je vječna Crna Gora !

   4
   27
  4. Pink Floyd komentariše

   Četnici,kako ste prošli na neretvi 1943 tako ćete i ođe proć.Ovo je Crna Gora,nezavisna,antifašistička,nikad srpska prćija niti će bit.Zaboravili ste neke lekcije pa ćemo vas morat podsjetit

   4
   18
  5. NikšićGolijaKiM komentariše

   Predvodi Cetinjane onaj koji je za Petra II Petrvića Njegoša rekao i RIČE da je genocidan!!! E blago vama u glavu “Cetinjani pošteni”!!! Kako vas vrti vaš “brat” dobronamjerni koji jedva čeka da se pokoljemo međusobno gnjide jedne retardirane!!! Mada, kad sagledam nešto zadnjih 30 god. i vaše ponašanje i šta ste sve pjevali nije Adnan taj koji vas vrti oko prst već ste vi poltrončine svih i svakoga počev od dolaska talijana! Čast malobrojnim časnim Cetinjanima koji su se i odselili , nijesu vas više mogli gledat nakazne i retardirane , nepismene seljačine !!! A sve više što vas gledam sve više vjerujem u raspad ove ovakve smrdljive zemlje sa vama!!! Stara Hercegovina, Boka i 7 BRDA će preispitati bitisanje sa vama više u ovoj državi jer vi ste gadluk ovoj zemlji i suživot sa vama je postao nemoguć!!! Ostaćete na Cetinje i ono 5-6 sela oko Cetinja i eto vam takve vaše Crne Gore jer ste više prešli sve granice trpljenja!!! Nikad se od SRBA u CG nije čulo psovanje i pjevanje o vama gnjide jedne niti se pjevalo o vašem; klanju, ubijanju, protjervanju… kao što vi pjevate i to kome; rođake, kumove, komšije, brastvenike, plemenike hoćete da; koljete, ubijate, protjerate… a to govori o vama koliko obraza i časti imate fukse jedne nesojske!!! Vi mi pričate o “obrazu i časti” STOKO RETARDIRANA!!! Treba se odvojiti od tih govana onako kako je i koja regija pravila ovu zemlju i ostaviti im Cetinje i to 4-5 sela okolo i ograditi se “kineskim zidom” od njih!!! Ostaviti ih u taj rezervat jer za drugo nijesu fukse smrdljive!!! Sve sa Cetinja prenijeti u Nikšić SRPSKO i sve mošti koje su gore u Nikšić prenijeti i đubrad i stoku odbiti od nas ostlih!!! Kao što je Kralj Nikola htio da prebaci prestonicu u Nikšić i pripremao Nikšić za prestonicu jer je izgleda vidio tada koja bagra živi na Cetinje i ološ tako i sad treba ispuniti taj njegov naum i to uraditi!!! Da nije došlo do zla i kapitulacije to bi bilo tada i urađeno!!! Te fukare ostaviti da žive u NJIHOVOJ CRNOJ GORI koja im i pripada : Cetinje i 4-5 sela i završiti za svagda sa tim skotovima!!! HOĆEMO”KINESKI ZID” oko Cetinja i tih gadova!!! ŽIVJELA NAŠA NOVA CRNA GORA a eto njima stara Crna Gora!!! ŠTO DALJE OD TE FUKARE!!!

   19
  6. Nikoletina komentariše

   Šta čeka Tužilaštvo? Pa oni su ovo sa uživanjem gledali.

  7. Pravo i pravda komentariše

   Gledaj ovih kreslavih,bezubih, primitivnih seljak sa cetinja i shaka jada iz Pg, evo ova beda je sve sto je ostalo od dps narkokartela..

   10
   1
 2. Helm komentariše

  Ministarka Vesna Bratić radi dobar posao i na lijep i kulturan način je ukinula apanaže ovim sluđenim neoustašama sa Cetinja, kojih se stide časni Cetinjani.

  34
  5
  1. E viva komentariše

   Popusicete ga vi,samo jos .malo

   1
   20
 3. micki komentariše

  Boze sacica bolesnih ljudi.Pa dje je policija da ganas potjera

  28
  1
  1. Ekonomista komentariše

   Primitivci i bukaci

   14
   1
   1. Ekonomista komentariše

    Fasizam

 4. micki komentariše

  Gamad

  21
  2
 5. Bokelj komentariše

  Ovakve oranguntane priželjkuju mnogi zoo vrtovi širom Evrope!

  30
  1
 6. Sibirski komentariše

  Divlje pleme!

  22
  2
 7. tako stoje stvari komentariše

  Folklor…pravna država mora da funkcioniše. Tačka.

  23
  1
 8. Majo komentariše

  A šta očekivati od talijanskih kopiladi

  38
  2
 9. Ja komentariše

  Zamislite samo kakvi su to majmuni kad ova spodoba može da ih nahuška.meni da kaže zdravo rekao bih mu iz topa kuš.e mrčili se sotone otpadu pravoslavlja kad ovaj musliman može na svoje da vas nahuška a on zajedno sa njegovima da likuje.pu

  12
  1. Gorica22 komentariše

   Čirgića je nedavno u Danasu sahranila prof. Glumica. Evo TvCg prikazuje film Smradončića nepismenog

 10. Istina komentariše

  Pravi primjer mizoginije…

  10
 11. Boro komentariše

  Ko sve u našoj Crnoj Gori misli da je bitan…!?

  13
 12. Kneginja komentariše

  Divljaci, druge rijeci nemam.

  10
 13. Vuk Miljanic komentariše

  Pokazali su na pravi nacin koga i sta predstavljaju ne znam samo sta su ocekivali da postignu ovim vandalskim cinom osim da se predstave kao vandali iz srednjeg vjeka koji nemaju postovanja niti prema kojoj instituciji

 14. Pink Floyd komentariše

  Četnici,kako ste prošli na neretvi 1943 tako ćete i ođe proć.Ovo je Crna Gora,nezavisna,antifašistička,nikad srpska prćija niti će bit.Zaboravili ste neke lekcije pa ćemo vas morat podsjetit

  1
  9
  1. Ja komentariše

   Koga ti da podsjetiš pičko talijanska,znaš li ti mučeniče da jedan metak se ispali da vam uveta nebi ostalo majku ti rasrbljenu jebem.nego smo mi srbi najtrpeljiviji narod ,čojski narod.trpimo vas i trpljećemo ali ako nas nagazite jebem li vam majku pod kamen ostat nećete.a znate vi to dobro.koristite ovo još malo dok vas po policiji ima pa mislite zaštitiće vas.kad se polivija pročešlja svi vi mamojebci zavućićete se nedje dje vas niko nać neće.

   7
   2
   1. E viva komentariše

    Blavore,miran budi..naspi rakiju,pusti malo Skies ili Tompsona I uzivaj…

    1. Ja komentariše

     Viva ti si son of the bitch

  2. Pravo i pravda komentariše

   200 000 do 300 000 ljudi setali na litiji kao andjeli blagosloveni,noseni ljubavlju prema svima i onima sa nama i onim koji su bili sa druge strane, jedna gorka rijec se nije cula,ni jedna psovka, ni slamka za nama ostavljena na ulici vec dostojanstveno,s ljubavlju prema svima na ovoj planeti molili se Bogu da nam svima bude dobro i lijepo i …. dodju nakon godinu dana ovi primitivci kao pusteni iz kaveza,haos prave,lome, divljaju,pljuju,vrijedjaju na dan zena 8 mart neciju majku sestru cerku! Talijanska kopilad i nista drugo od cetinja nije ostalo, svako normalan je pobjegao od tih gamadi.. njih je i Bog prokleo cim su ovakvi..

   5
   1
 15. Nikoletina komentariše

  Čista demonstracija huliganstva, beznađa, idiotarije, i maloumlja. No, jeste li očekivali nešto kulturno i normlano od komita?

 16. Slave komentariše

  Što bi rekao Ćopić, svako se bori svojim oružjem. Tako i ova bagra ne može drugačije od ovoga. Ovo im je način funkcionisanja. Sve ih pohapsiti i po džepu udariti., bile bi kao bebice.

 17. Todorina komentariše

  Još pet dana, još samo pet… Poslije Nikšića i veličanstvenog pada ovih nazovimo ih ljudi, stvari će se promijeniti- Još malo!

  11
 18. Andrija2010 komentariše

  pucina je stoka jedna grdna. za ove i ovakve stoka je kulturna institucija

 19. Kosta komentariše

  Pa od njih se ništa drugo i ne očekuje. Daleko su oni od civilizacije. Ti znaju samo za bahatost…

 20. Vujke komentariše

  Još malo i ova greška u crnogorskoj istoriji odlazi u zaborav. Još malo i slobodni smo da se vratimo civilizacijskoj tekovini…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.