Orban danas u posjeti Sarajevu, večeras i sjutra u Banjaluci

0

Premijer Mađarske Viktor Orban doputovaće danas u dvodnevnu zvaničnu posjetu BiH, gdje će najprije u Sarajevu imati niz sastanaka sa državnim zvaničnicima, a potom će boraviti u Banjaluci, gdje će mu domaćin biti predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Kako je ranije najavljeno, Orbana bi na sarajevskom aerodromu trebalo da dočeka ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara BiH Elmedin Konaković.

Delegaciju Mađarske na čelu sa Orbanom na Međunarodnom aerodromu u Mahovljanima večeras će dočekati predsjednik Republike Srpske Dodik.

U Banjaluku će doputovati i mađarski ministar inostranih poslova i trgovine Peter Sijarto kojeg će dočekati premijer Radovan Višković

Sutra, drugog dana posjete predviđen je doček Orbana ispred Palate Republike Srpske, a zatim tet-a-tet sastanak sa predsjednikom Dodikom.

Kako je prenijela RTRS u Palati Republike predviđeni su sastanci srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i ministra za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željka Budimira sa Sijartom, kao i sastanak premijera Viškovića i ministarke finansija Zore Vidović sa ministrom ekonomskog razvoja Mađarske Martonom Nađom.

Planirano je i svečano uručenje odlikovanja Orbanu, kojeg je, povodom Dana Republike – 9. januara, Dodik odlikovao Ordenom Republike Srpske na ogrlici.

Biće održan i sastanak delegacija Republike Srpske i Mađarske u Vladi Republike Srpske, a potom i otvaranje Ekonomskog foruma.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.