Optuživali se dva dana prije izbora ko je veći švercer i kriminalac, a sad utihnuli: Hoće li Abazović, Konjević i Krivokapić podnositi ikakve krivične prijave?

1

Na sjednici Skupštine 21. oktobra, a na predlog premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, sa mjesta ministra odbrane i ministra vanjskih poslova smijenjeni su Raško Konjević i Ranko Krivokapić, kadrovi SDP-a koji su u manjinsku Vladu ušli sporazumom o formiranju manjinske Vlade. Oni su smijenjeni uz razlog da nisu željeli da djeluju kao dio tima, već su bili, kako je rečeno, faktički Vlada u Vladi.

Međutim, ono što je svakako obilježilo njihov kratak ministarski mandat jesu optužbe koje su „padale“ između njih dvojice i premijera a koje se tiču potencijalno kriminalnog djelovanja. Naime, Abazović je u više navrata njih dvojicu targetirao kao da su politička podrška švercu cigareta koji se kontinuirano odvija u Crnoj Gori, dok je Konjević Abazović optužio da je jedan od čelnih ljudi u Škaljarskom klanu.

Interesantno je kako se sve ovo odvijalo na Odboru za bezbjednost i odbranu i to sve uoči izbora. U Crnoj Gori je svakako poznato da se „zahukta“ politička scena neposredno pred lokalne izbore, kako iz skupštinske hale, tako i iz skupštinskih odbora. Međutim, ovako teške optužbe se rijetko kad čuju iz tih prostorija i postavlja se pitanje hoće li se išta od toga procesuirati. Ni Abazović sa jedne, a ni Konjević i Krivokapić sa druge, koliko je poznato, nisu podnosili nikakve krivične prijave jedni protiv drugih.

Ukoliko se ima u vidu ova činjenica, postaje itekako jasno da je u pitanju bio predizborni marketing kako SDP-a (odnosno gubitničke koalicije Svi za naš grad) tako i same URE Dritana Abazovića. Ukoliko postoje jasne indicije da su se i jedni i drugi oglušili o Zakon, postavlja se pitanje zašto ne podnesu krivične prijave jedni protiv drugih? Svakako, jasno je da su predstavncii Tužilaštva prisustvovali Odboru za bezbjednost i odbranu, ali je takođe jasno i da oni koji su se međusobno optuživali mogu svoje tvrdnje potkrijepiti podnošenjem krivičnih prijava. U suprotnom, sve je bio politički marketing sproveden zarad ostvarivanja boljeg izbornog rezultata.

1 Comment
  1. Q komentariše

    Sva trojica su politička djeca Žarka Rakčevića i sve što rade rade sinhronizovano sa interesom „oca“,a to je otimačina Instituta S.Milošević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.