Opsesija Srbijom i Vučićem ne jenjava: DPS ne trguje nacionalnim interesima, uspjevamo da ih ometemo u krajnjem naumu!

21

Opoziciona Demokratska partija socijalista nakon strmoglavog pada bori se da još uvijek ostane kakav-takav faktor na političkoj sceni Crne Gore. Vladar iz sjenke ove stranke, bivši predsjednik Milo Đukanović, rijetko se oglašava ali se zato poslanici te stranke javljaju kako bi istakli da “ne prodaju nacionalne interese” za učešće u Vladu u koju ih niko i ne zove. Naprotiv, uslov podrške tzv. pobjedničke većine I anti-totalitarističkih političkih organizacija je neučešće ove kriminalne strukture u vlasti.

„Pitanje je da li mandatar Spajić može da dođe do većine koja je potrebna da bi Vlada bila efikasna i okrenuta strateškim prioritetima. Odnosno da li mandatar Spajić želi takvu vladu. Ništa ne znači to što će vladu podržati 41 poslanik, ili to što će vlada imati podršku 49 poslanika, ukoliko je vladina koalicija skrojena po partitokratskom modelu, i ukoliko je čine partije koje nijesu suštinski zainteresovane za evropsku budućnost Crne Gore“, poručio je u razgovoru za Portal Analitika poslanik i član Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić.

Iluzije poraženih: Bez DPS-a u vlasti nema stabilnosti države

Na pitanje da li je i pod kojim uslovima DPS spreman da podrži 44. Vladu, sagovornik Analitike ističe da DPS nije dnevno politička partija koja misli o tome kako da bude instant populistički atraktivna.

„Mi smo partija koja sve izazove suptilno sagledava, analizira kroz svoja i iskustva drugih, pa tek onda saopštava stav i preduzima akciju. Naš cilj je građanska i evropska Crna Gora. Skoro tri decenije smo na ostvarenju te vizije radili sa pozicija vlasti. Uspjeli smo da obnovimo nezavisnost Crne Gore, da izgradimo multietničku demokratiju, da postanemo članica NATO-a i da pređemo polovinu puta prema EU. Mislim da su to rezultati za poštovanje, ali prihvatam da za izricanje mjerodavnijih istorijskih sudova treba da prođe izvjesno vrijeme“, naznačava Nikolić ne navodeći bezbrojne dokazane I još uvijek nedokazane afere I kontroverze koje su okruživale i okružuju tu partiju.

Sagovornik Analitike ukazuje i da je DPS državotvorna partija koja ima kičmu i ne trguje nacionalnim interesima.

„Ipak, ukoliko uzmemo u obzir loše iskustvo tokom posljednje tri godine, jasno je svima, makar to ne željeli javno da priznaju, da bez DPS-a u vlasti nema stabilnosti države i napretka ka EU. Dok DPS ne bude dio Vlade Crna Gora će biti kolonija kojom će se upravljati iz susjedstva ili sa veće distance. Uglavnom, neće biti svoja. Gubiće vrijeme i ugled, lutaće i tapkati u mjestu“, kaže, između ostalog Nikolić.

Na Zapadu ništa novo: Opsesija DPSa Vučićem i Srbijom ne jenjava

Upitan da li Crna Gora ima snage da ustane sa ‘operacionog stola’, Nikolić misli da ima i, kako dodaje, siguran je da će to vrijeme pred nama pokazati.

„Kao što nam je vrijeme pokazalo da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić svjestan da u Crnoj Gori teško može imati sebi vjernijeg premijera od Abazovića i da taj sve izvjesniji gubitak kontrole nad vladinim politikama u Crnoj Gori teško podnosi. Ne zaboravite da smo mi oborili dvije vlade za dvije godine i pokazali da, sa mnogo manje resursa uspijevamo da ih ometemo u njihovom krajnjem naumu. Mi smo odradili veći dio našeg posla, ali ne zavisi sve od nas“, napominje Nikolić.

Nikolić najavio da stiže pojačanje

Pitali su ga i kako gleda na najavljeno formiranje nove partije, koja će ući u korpus procrnogorskog bloka.

„Crna Gora se još uvijek politički izgrađuje i demokratski sazrijeva, pa ne iznenađuju ideje o formiranju novih političkih partija. Imao sam priliku da vidim neke medijske najave, međutim, ne mogu govoriti detaljnije o političkim partijama koje još uvijek nijesu formirane, za koje ne znamo pouzdano ko će ih činiti i šta će biti njihov ideološki profil“, istakao je, između ostalog, Nikolić.

21 Comments
 1. Maja komentariše

  Opsesija Srbijom je zbrinjavajuca

 2. Rade komentariše

  Dps je izgubio izbore i sada su im krivi Srbija i Vučić što su razvlašćeni.

 3. Nikola komentariše

  Milo Đukanović i njegova bulumenta su prošlost Crne Gore.

 4. Techno Gusle komentariše

  Hocemo Srbe u Vladi!

 5. Bajro komentariše

  Ti si prevareni Srbin .

 6. Jelena komentariše

  Dal će više ostaviti Srbiju i Vučića na miru? Niko ih ništa ne dira.

 7. Jelena komentariše

  Tačno su opsednuti Vučicem i Srbijom. Dokle će više Srbija i Vučić da budu glavna tema? Niko im se ne meša ni u šta.

 8. Nikola komentariše

  Svi opsednuti Srbijom i srpskom politikom

 9. Bure komentariše

  Prodajte dpsovci stonive u Beogradu i pare vratite narodu Crne Gore..

  1. Bilja komentariše

   Niko vas ne dira, niko vam se ne mesa. Imate mnogo vecih problema od Vucica.

 10. Мали ђаво komentariše

  Nikada Vučić nije pokušava da se meša u politiku CG niti da utiče,a to što se većina političara plaši Vučića i Srba to je njihova sramota. Opšte je poznato da Crnogorski političari vodećih stranaka igraju kako im sviraju strane ambasade,samim tim su izgubili i obraz i čast kojom su vam se preci ponosili.Zato ne mešate i ne krivite Vučića za vašu sramoti.

 11. Maja komentariše

  Izgleda da je Srbija i Vucic glavni problem CG.

 12. Keti komentariše

  Opsesija Vucicem je zato sto on vodi dobro svoju drzava, i sto je njegova politika odgovorna

 13. Keti komentariše

  Cemu vise ta opsesija Srbijom, neka svi gledaju svoju politiku

 14. Keti komentariše

  Mi se ne mesamo nigde, a Vucic je svima glavna tema, zato sto vodi odgovornu politiku

 15. Maja komentariše

  Vučić je spreman za svaki prijateljski razgovor, koji će doprineti za bolje sutra nasoj zemlji

 16. Danka komentariše

  Mogu samo da mrze, mi idemo napred!

 17. Maja komentariše

  Svi u regionu su opsednuti Vučićem i njegovom odgovornom politikom i zalaganjem za interese svih građana.

  1. Slavka komentariše

   Kako i na koji način to vi radite, zapitajte se malo? Zašto vam smeta, kako to vi kažete „opsesija Srbijom i Vučićem?? Narod vi ne možete ni da dobijete a ni da preokrenete. Narod razmišlja svojom glavom i daje poverenje samo jednom.. Vučiću.

 18. Maja komentariše

  Vučić je spreman za svaki razgovor koji će doprineti boljem odnosu sa Crnom Gorom

 19. Drška od stomaka komentariše

  Adzija, tužni Milov arlekin.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.