Opasna igra: Druga familija plete zamku oko SPC!

40

Juče je ozvaničena koalicija Demokrata i Zdravka Krivokapića za lokalne izbore u Nikšiću. Mora se priznati da je premijer Krivokapić konačno uradio i jednu iskrenu stvar, odlučio je da se ne krije više iza svoje savjetnice Gordane Radović. Moglo se to naslutiti već juče popodne kada se sjetio da čestita pobjedu Novaku Đokoviću, a da se potom ne pravda da je unuk slučajno okrenuo Novakov broj.

Posjeta Eparhiji budimljansko- nikšićkoj, u društvu sa koalicionim partnerom Bečićem, je iznenadila sve vjernike SPC, ne samom posjetom, koliko saopštenjem iz Eparhije budimljansko-nikšićke. Saopštenje nije toliko važno što se tiče uticaj na izborne rezultate Nikšićkih izbora, već jedinstva i opstanka SPC u Crnoj Gori.

Pokušaj da administratora Mitropolije- crnogorsko primorske Joanikija otvoreno svrstaju na stranu onih koji su slabašno i stidljivo stali u odbranu Crkve, a sada su medijski potpomognuti ideolozima iz koncerna Vijesti, je vrlo opasno.

Sada je svima jasno da Miško Perović i Žarko Rakčević imaju osmišljen plan kako u bliskoj budućnosti stvoriti autokefalnu Crnogorsku Crkvu. Znaju Miško i Žarko da Milo i pored sve represije nije mogao preko noći i na onako brutalan način, najave prorjerivanja Crkve i srpskog naroda iz Crne Gore, ostvariti svoj plan, već treba prvo Crkvu proglasiti pravoslavnom, bez prefiska Srpska, a potom polako i u pogodnom trenutku podijeliti i zavaditi vjernike i ostvariti cilj.

Za izvođače radova su tipovali predsjednike Vlade i Skupštine, pa je valjda sada svim jasan dio transkripta kada Bečić traži pogodan plac na pjeni od mora za prijatelja Rakčevića.

Zašto koncern Vijesti u izbornoj kamapanji za nikšićke izbore više forsira koaliciju oko Krivokapića i Bečića nego onu oko URE?
Otkud ovolika medijska satanizacija koalicije Za budućnost Nikšića i države Srbije i njenog rukovodstva?

Odgovor je više nego jasan, potrebno je rejting dokazanih boraca za pravdu, demokratiju i za Crkvu spustiti koji procenat niže. Znaju oni da se snaga za otpor i borbu za Crkvu može crpiti smo iz snage ove koalicije i uz njenu podršku.

Služi pamćenje i Rakčevića i i Perovića da su se sindikalni protesti pod vođstvom Vanje Ćalović, kao i pokreta ,,Odupri se”, ugasili onoga trenutka kada Demokratski front nije više htio da učestvuje u toj farsi.

Vjerujići narod strepi i moli se Bogu i ne želi ni da pomisli da pojedini predstavnici SPC u Crnoj Gori će teško izvojevanu pobjedu i rušenje nakaradnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti olako prokockati i dozvoliti da se neko opet poigra sa njima i da svoju i sudbinu naroda stave u ruke ideolozima koncerna Vijesti.

Zato, ako već nijesu uspjeli da pomognu da i na nikšićkim izborima se izađe na način da se što više objedine snage, a što bi sigurno uspio blagopočivši Amfilohije, onda treba da znaju da sigirnoput pomirenja i uspjeha nije svrstavanje ni na jednu stranu i pisanje politički obojenih saopštenja.

Svi treba da se sjetimo riječi patrijarha Pavla ,,Kad je sujeta prisutna onda dolazi do gordosti, svađe. Nije nesreća što mi imamo suprotna gledišta, jer se stvar mora sagledati sa više strana”.

(Redakcija BORBE)

40 Comments
 1. Niksic hrabri komentariše

  Podrska za DF a posebno Novu Srpsku Demorkatiju koja je jedini predstavnik srpskog naroda u Crnoj Gori! Podrska za Mandica kao buduceg predsjednika CG! Smucili su se vjernom narodu lazni borci za slobodu Krivokapic Abazovic i Becic,isti su kao i dps jer sve zaposlise dos kadar nakon 30og a prodje 100dana vlade i prstim nisu mrdnuli osim sto su nas ukopali sa dugom od 890 miliona evra koji slve kao da su nam fabrike otvorili- SPLACINE IZDAJNICI

  59
  17
  1. Sky komentariše

   Da to je onaj DF kome je stalo do interesa naroda, do demokratije. Dritan sa 4 poslanika najjaci covjek u drzavi, radi protiv interesa naroda, a nije sa dpsom? treba da saznamo sta se desava

   15
   1
 2. Ivi komentariše

  On prima u crkvu svakoga. To je posjeta samo. Premijer nema partiju, ada neće se kriti ženi ispod raše. Ne treba, svešteno lice nikoga da podržava, a sve će da primi. Što dižete tarapanu, idu svi kod njega. On nije uticajan uopšte.

  14
  26
 3. Borac za pravdu komentariše

  Krivokapić i Abazović su obični foloranti, samo obmanjuju narod. Lideri Demokratslog fronta su jedini pravi borci za narod !

  43
  5
  1. Ksilofon komentariše

   Borci za fotelje. Svako su obecanje prekrsili, sve sto su rekli su slagali.

   Vikali na pokojnog mitropolita, sad u Niksicu idu zajedno na izbore sa Medom Ludakom. Opet da pokupe srpske glasove i daju njegovoj zeni i tazbini.

   3
   22
  2. Jelena komentariše

   Slazem se glasali smo za df ne za dritana

   23
   1
  3. Petar komentariše

   Podrska za DF pogotovo za Knezevica, jedini sme da kaze istinu

   24
   1
 4. Ivan komentariše

  Portal Borba=sramni Df!!!!
  Niko ne valja bez vi. Malo razmislite da nije do vas????

  5
  40
  1. Nikola komentariše

   DF su najhrabriji ljudi koje imamo, koji rade posao za koji su placeni, za razliku od tih tvojih koji su placeni da ne rade nista i da cute !!!

   19
   2
 5. Kontra revolucija komentariše

  Parama se vlada svet, Lipa !.
  Sve se vrti oko para !.
  Bolje sa Vuckovim parama nego bez NATO peškira i sapuna !.

  12
  2
  1. LipaLipa komentariše

   … hvala na podrsci Contra ! … ovaj put nemas nista da prigovoris, … drago mi sto si ostao bez teksta, … naravno opet ni si u pravu, … nikad i ne ces biti (ako ne promijenis obrazac razmisljanja), … ko tebe zavrsena kristalizacija “licnosti”, … doslo doba Contra, da se ne bira izmedju veceg i manjeg zla, … nek nam je na srecan srbsko/ruski svet ! … odlazi ovaj “svet” bolesni, u prazninu, … odlaze i “ponavljaci” imaju svoju “sudbinu”, … danas biramo samo doro, dosao i taj dan ! … Krivokapic, Vlada, Mitropolija, vjesnici novog doba, … gledaj Contra ako ikako mozes da ne budes “ponavljac”, … svako dobro, …

   1. Kontra revolucija komentariše

    Ja sam moje vec odavno dobro odabrao !.
    Ja svoj zivot u svoje ruke, radi pa zaradi !.
    Nikad se nisam oslanjao na lazne ljude kao Abazovic, Krivokapic itd. !.
    Uvek znao svoj put !.
    I ne bih ništa ponavljao ili nešto hteo bolje napraviti !.
    Jel kod tebe sve u redu !.
    Jel ima još sendvica ?.
    aj, zdravo

    1. LipaLipa komentariše

     … Contra bolan ne bio. … ne padaj u vatru, ovo samo komentari, … na malom prtalu, Borba, … mada ima pretenciozno ime, … odabrao dobro, front, odsjek pzp, … pa to vidjelo dobra nije Contra, … politicenje ne moze biti dobro, … promisli malo sto ja mislio sa “ponavljac”, … medo se izdaje za duhovna covjeka, … pominje zavjere, naravno da nisu “teorije”, … u skopu duhovnosti je navedeno ponavljac, … bolje bi ti bilo da se oslanjas na ljude … kao Krivi nego na neke mande/mede pa i milane, … svakako sve sto bilo kome kazem, napisem, … sigurno iz dobrih namjera, dobro, … naravno, kolko znam, umijem mogu, … aj’ zdravo, …

 6. Sibirski komentariše

  Došao je momenat da se mora znati ko je na kojoj strani, nema više sakrivanja i ukrivanja!
  Podrška za Borbu i njen rad!
  Podrška za jedine iskrene i dosledne borce za pravdu, za prava srpskog naroda i SPC! Podrška za DF!

  #DFjesveupravu

  31
  2
 7. Milica komentariše

  Pokusavaju oni stalno da unesu mrznju medju narod, ali dps je porazen i sada idemo u dalje pobjede…rijesicemo se i ove organizacije vijesti !

  26
  1. Dzeremi komentariše

   Treba da odgovaraju za sirenje mrsnje

   14
 8. Milena komentariše

  Ovome se mora stati na kraj, ovaj posao kojim se oni bave je odvratan i svi koji su umijesani u to nece dobro proci…pravda ce ih stici kad tad !

  18
 9. Milos komentariše

  Sve su oni dijelili i svadjali nas medjusobom, mislim da je narod vise naucio lekciju i da nece dozvoliti da im to uspijeva! Narod treba da stane uz svoju crkvu kao sto je stao na litijama, a ovi mogu da pletu sta oce onda…

  17
 10. Bogdan komentariše

  Vijesti rade zadatke koje dps zadaje, bolje da se nisu prihvatavali tog posla jer im nece uspjeti, a posledice ce se svaliti samo na njima, dps ce gledati da izvuce sebe kao i uvijek. Pletu oni jednu obicnu paucinu koju cemo samo pocistiti i necemo se pecati u nju !

  19
 11. Sofija komentariše

  Srpstvo je njima bolna tacka i za sve su im uvijek Srbi krivi , samo gledaju kako da nas oblate…ali mi se ne damo i to ce tako i ostati! Narod je uz svoju crkvu!

  21
 12. Sasa komentariše

  Neka ih je sramota posla koji rade…narod je progledao to vise nece proci!

  20
 13. Andjela komentariše

  Vijesti igraju jako prljavu igru, ali ce igubiti u njoj!

  19
 14. Zeljko komentariše

  Prve familije smo se rijesili, rijesicemo se i druge, nema odustajanja sada istjeracemo ovu borbu do kraja!

  20
 15. Tajci komentariše

  Vijesti vise nego jasno proteziraju svog favorita xa izbore. Pogledajte tekst u vijesttima na kojem se ne moze ostaviti komentar jer se plase da im ne promakne nesto sto diskredulituje informaciju o naglom skoku podrske. Takodje ova vijest nije podijeljena na njihovom fb nalogu upravo iz istih razloga. Istina je malo drugacuja jer df je u nezadrzivim napredovanju i to se ne moze promijeniti ovakvim narucenim i tendencioznim tekstovima.

  14
  1
 16. Helm komentariše

  Vi iz DF potcjenjujete narod i smatrate da narod ima pamćenje kao u kišne gliste, a do juče ste kritikovali SPC u Crnoj Gori da sroji iza predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i većinu ministara u prvoj demokratskoj Vladi u istoriji Crne Gore.
  Da niste kritikovali crkvu i Vladu, možda bi plenum083, kojeg povezuju sa SPC u Crnoj Gori , napravio koaliciju sa Vama odnosno sa koalicijom “Za budućnost Crne Gore” i ne bi pristupili Demokratama, koje zavise isključivo od podrške srpskog biračkog tijela koje je i najbrojnije u Crnoj Gori.
  Da niste iz DF-a kritikovali crkvu i Vladu možda ne bi iz vaše koalicije izašao Narodni Pokret koji predvodi gospodin Miodrag Daka Davidović.

  DF odnosno koalicija “Za budućnost Nikšića” ne može da očekuje veliku podršku zato što se osipa podrška njihovoj koaliciji koja je pravi bućkuriš gdje su zajedno Jugoslovenska komunistička partija i Srpska radikalna stranka.

  Lideri DF između podrške crkve i Vučića izabrali su podršku lidera SNS-a!

  Demokrate i Narodni Pokret koji izlazi samostalno vjerovatno biće najprijatnije iznenađenje na nikšićkim izborima.

  1
  19
 17. mitar komentariše

  da se df mane vucica procvjetali bi.. veliki im je minus sto za sve sto rade traze amin od vucica. narod to ne voli i samo im se glasovi tako rasipaju.

  1
  13
 18. Nikola komentariše

  Prozivaju DF da su izdajnici da ne vole svoje, Dpsovci govore o demokratiji a ne postuju vecinsku volju naroda .

  15
 19. Petar komentariše

  Sramni su napadi na Srbe i crkvu , ali nakon sto su ekonomski devastirali zemlju nemaju drugi nacin da napadaju politicke protivnike

  15
 20. Q komentariše

  Da li postoji jos i jedan razlog da DF podrzava Krivokapica?Ne ,vlast je i dalje u rukama kriminalaca narodu je gore nego sto je bilo, pa izadjite na izbore pa ako je ovaj narod toliko bolestan da ne moze bez DPS-a koji sad dolazi kroz URA i Demokrate nista bolje nismo ni zasluzili, ja znam da me vise nikakvi izbori ni ti u Niksicu ne zanimaju jer dobit izbore a onda sve predat URA fasistima u ruke je ponizavajuce.

  10
  1. LipaLipa komentariše

   … Q … ne podrzava DF Krivokapica, … vec je Krivokapic podrzavao, front. … tako bilo od formiranja liste, … dzaba sto front ima mandate, poslanike, … nema dovoljno(30 poslanika) da pokrene … proceduru za glasanje o povjerenju Vladi, … vcinu za izglasavnje nepovjerenja, samo sa dps i partneri, … pa neka front politici, neka toboz brani Srbe, … brani samo svoju guzicu, … aj’ zdravo, …

 21. kuca komentariše

  Ne postoje tri kolone postoji DF i montenegrini koji su gori od ustasa.

  10
 22. Q komentariše

  Ovo je odlicno , napokon da se vidi da li su Srbi u Cg politicki svjestan narod ili DEBILI koji ce ipet dati glas Demokratama i URA patrijotama i prikrivenim komitima.Crkva nek zna da joj bi joj ovo bila nova treca izdaja naroda.

  10
 23. Gabrijela komentariše

  Mnogo su kvarne Vijesti, ne odustaju od svojih igara.

  12
 24. Slave komentariše

  Neće ni prebaciti cenzus u Nikšiću. Otprilike tako kotira i sva priča oko egzodusa SPC iz Crne Gore. Neće proći, gospodo, prosto je.

 25. Marko komentariše

  Dps je vladao na podjelama i mi pokušavamo konačno da prevaziđemo sve podele i onda se pojavi ovakva vijest. Sramno!

 26. Helm komentariše

  Ne strepi vjerujući narod i SPC u Crnoj Gori već DF zbog pogrešnih odluka i gubitka podrške i osipanje biračkog tijela.

  1
  5
 27. Djangoboj komentariše

  DF zaslužuje najveću podršku i uspijeh, jer se jedini bori za svoj narod.

 28. Ljubo komentariše

  Zna se ko je uvijek bio na strani naroda, pravde, Crkve. To su prekaljeni borci iz Fronta! Vladika Joanikije je tu da primi svakoga ko dođe, a svi su dobrodošli. Ne zaboravimo kome su vladika i naš blaženopočivši Mitropolit Amfilohije dali podršku na izborima u avgustu! Za budućnost Nikšića!

 29. Lorena komentariše

  Opet se igraju igre, i opet isti problemi isplivavaju..

 30. Kosta komentariše

  Zna se ko uzima izbore u Nikšiću isto kao što se zna da oni neće ni prebaciti cenzus. Jednostavna matematika, nema tu potrebe puno za riječima…Za budućnost Nikšića!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.