„Odgovornom politikom, koju predvodi Aleksandar Vučić, gradimo drugačiju budućnost na KiM“

1

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je na obilježavanju 19 godina od pogroma Srba na Kosovu i Metohiji da Srbija danas odgovornom i hrabrom politikom nastoji da postavi drugačije temelje budućnosti, u kojoj će srpska djeca u pokrajini imati bezbrižno detinjstvo, u kojoj će mir, a ne bodljikave žice obezbijeđivati srpske svetinje, u kojoj Kosovo i Metohija ostaju naše… Ona je naglasila da san o boljoj budućnosti mora da se gradi zajedno sa Albancima.

– Danas odgovornom i hrabrom državnom potlikom, koju predvodi Aleksandar Vučić, nastojimo da taj krug neseće, istorije muke, stradanja, neizvjesnosti… privedemo kraju. Nastojimo da ne zaboravljajući prošlost postavimo temelje drugačije budućnosti, u kojoj djeca mogu mirno da uživaju i djetinjstvu, u kojoj njihovi rodilteji mogu da stvore nešto što neće biti srušeno – rekla je Brnabić.

Tu budućnost, kako je istakla, ne gradi Srbija koja pristaje na sve i koja je spremna na poniženja.

– Sasvim suprotno, tu budućnost može da izgradi Srbija koja je jača nego što je ikada bila, ponosna, hrabrabra, koja vodi samostalnu politiku u skladu sa svojim interesma i interesima svog naroda i svih koji u njoj žive – kazala je premijerka Srbije.

Ona je naglasila da je trebalo mnogo truda i vremena da Srbija postane takva zemlja, da počne da pobeđuje i vjeruje u sebe.

– Trebalo je mnogo vremena da se probudi i otrese nepravde, da se vidi jasan put ispred sebe“, rekla je Brnabić.

Prema njenim riječima, Srbija je takva zalsugom Aleksandra Vučića, ali i svih građana koji su u takvu politiku i takvu Srbiju vjerovali.

To je Srbija, kako je nagalsila, koja je dovljno jaka i samostalna da stvari naizva pravim imenom i ne koristi eufemizme da ublaži zločine činjene nad njom.

– Pogormi za nas nikada više neće biti nemiri, niti agresije intervencije. Jedino takva Srbija ima šansu, snagu i viziju da zaštiti svoje nacioanlne interese i zaštiti svoju prošlost i utre put čak i kada djeluje da ga nema, za bolju i uspješniju budućnost – rekla je Brnabić.

Slaba je bila, kako je naglasila, Srbija koja nije smjela da nazove zločine pravim imenom da ne bi uvijedila one koji su ih počinil.

– Bila je to Srbija bez samopoštovanja, zbog kojeg nije mogla da vjeruje ni u sebe, ni u svoje ljude – rekla je Brnabć.

Ocijenila da su bile tužne političke elite koje su, da bi se dodvorile stranim akterima, oslobodile 1.891 albanskog ekstermistu, među njima i neke od najmonstruoznijih zločinaca…

„Danas je svima u Srbiji i svijetu, i onima koji nas vole i koji nas ne vole, i koji hvale i oni koji kritikuju Vučića, jasno da nikakvih oluja i pogroma srpskog naroda više neće biti, i da bi danas, u ovakvoj Srbiji, takvi zločini bili nemogući“, kazala je Brnabić, nastavljajući:

– Ta vremena su prošla. Srbija više ne zabija glavu u pijesak, jer nije sposobna da uradi više od toga. Nikada više ne smijemo da dopustmo da Srbija bude slaba, da ne možemo da obezbijedimo opstanak svog naroda na KiM – rekla je premijerka Srbije.

Brnabić je naglasila da su naši zahtevi i očekivanja raiconlani, da su naš nacionalni interes mir i stabilnost, kako za nas tako i za sve druge sa koji dijelimo ovaj dio Evrope.

– Ne žeilmo da glavno obilježje srpsko-albanskih odnosa bude isčekivanje konflikta. Nijedan narod ne može da ostavari pun potencijale u atmosferi stalne mržnje i nepovjerenja. Važno je da tu stranicu istorije pokušamo da zatvorimo i otvorimo buduće, u kojima ćemo biti upućeni jedni na druge i vođeni zajedničkim interesom – rekla je Brnabić i naglasila da to ne izgleda jednostavno, ali da je to put bez prave alternative.

1 Comment
  1. Djujic komentariše

    Mrs sotono lezbejska !

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.