Odesa: Serija eksplozija odjeknula u glavnoj ukrajinskoj luci

0

Serija eksplozija odjeknula je jutros u Odesi, glavnoj ukrajinskoj luci na Crnom moru, prenosi izvještač agencije Frans pres.

Od eksplozija koje su se čule oko 6.00 ujutro, vidjela su se najmanje tri stuba crnog dima i plamen, kako izgleda, u industrijskoj zoni.

Žena zaposlena u hotelu u centru grada rekla je da je čula avion, ali vojnik blizu mjesta jednog od udara rekao je da se radi o raketi ili projektilu.

Savjetnik ukrajinskog ministarstva unutrašnjih poslova Anton Geraščenko napisao je na svom Telegram nalogu: „Odesa je napadnuta iz vazduha. Prijavljeni su požari u nekim zonama. Dio raketa je oborila protivvazdušna odbrana. Preporučeno je zatvoriti prozore“.

Istorijski grad Odesa na jugozapadu Ukrajine ima strateški značaj, ima najveću luku u zemlji i omogućuje pristup Crnom moru.

Ruske snage zauzele su cijelu istočnu stranu od poluostrva Krima koje je Moskva pripojila 2014.godine, do proruskih separatističkih republika Donjeck i Lugansk u regionu Dombas, sa izuzetkom dijela grada Marijupolja, gdje nailaze na otpor ukrajinske vojske.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.