Od Kovačevića ni traga, ni glasa: Skoro dva mjeseca u bjekstvu, Dritan i policija zaboravili na njega

3

Direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević pobjegao je 24. februara nakon što je izašao iz Istražnog zatvora. Skoro dva mjeseca od Kovačevića ni traga, a od aktuelne vlasti ni riječi. Gdje je trenutno, kako je uspio da pobjegne javnosti je i dalje nepoznato.

Policija je raspisala potragu, ali za sve ovo vrijeme nije uspjela da ga pronađe. Kovačević je tog 24. februara pušten na slobodu nakon što mu je istekao pritvor koji mu je ranije odredio sudija za istragu podgoričkog Višeg suda.

Po žalbi Specijalnog državnog tužilaštva, istog dana vijeće sudija preinačilo je tu odluku zbog čega su policajci pokušali da vrate Kovačevića iza rešetaka. Njega, međutim, nisu našli na adresi poznatoj nadleženim organima, niti ga od tog dana mogu naći.

Nadležni slučaj Kovačevića ne pominju. Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović je tvitovao kada je uhapšen Kovačević, ali je zaboravio da obavijesti javnost kada je pobjegao.

Abazović je kazao jednom prilikom da je bjekstvo direktora Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića pokazalo da “izgleda da mi nemamo sistem državnih organa koji u potpunosi može sve aktivnosti da sprovede na profesionalan način”.

Što je i potvrđeno, s obzirom da je Kovačević i dalje nedostupan organima gonjenja, Čini se da se i dalje ništa ne čini da državni sistem normalno profunkcioniše i počne da radi svoj posao drugačije nego za vrijeme bivše vlasti.

Podsjetimo, Dragan Kovačević uhapšen je 23. decembra, pa ponovo nakon pet dana, kada je sproveden u spuški Istražni zatvor nakon  što je Viši sud uvažio žalbu Specijalnog tužilaštva na rješenje kojim je odlučeno da se Kovačević sa slobode brani od optužbi za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju.

U pritvoru je bio sve do 24. februara, od kada mu se gubi svaki trag. Pretpostavlja se da se otišao u Srbiju.

Kovačević se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu koja je nezakonito upisivala državno zemljište u zoni morskog dobra na fizička i pravna lica.

3 Comments
 1. Novopečeni Staropodgoričanin komentariše

  Twit, twit, prd, prd…

  10
 2. Boro tomcic komentariše

  … Nema ga, ne bogami dok nam je ovakva drzava i sudstvo korumpirano!

  10
 3. Kontra revolucija komentariše

  Mozda je na Zlatiboru u nekom svom hotelu !.
  A mozda i Dubai gde ce sva DPS elita koja bi da izbegne Spuz !.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.