Očajnik Đukanović se nudi “palikućama i izdajnicima“; Sinoć najavio poraze DPS-a na parlamentarnim i predsjedničkim izborima

3

Odlazeći predsjednik DPS-a i Crne Gore u sinoćnjem gostovanju na jednoj emisiji ponovio je svoje isprazne floskule u koje više ne vjeruju ni njegovi preostali simpatizeri. Nemajući više šta da ponudi osim blokiranja napretka i reformi, rušenja države i institucija, nastavka opstrukcija i pravnog nasilja, očajnik Đukanović je u rijetkom trenutku iskrenosti, a na kraju svoje političke karijere, najavio poraz svoje lažne, kriminalne stranke na predstojećim predsjedničkim i parlamentarnim izborima.

„Prihvatam da se učimo nekim novim lekcijama demokratije. Može se pokazati da i 30 – 45 odsto DPS-a ne bude dovoljno za vlast, ali ćemo biti spremni da sa drugima koaliramo i gradimo odgovornu vlast“, kazao je Đukanović.

Dokazani autokrata je priznao da se nakon preko tri decenije njegove kriminalne, neodgovorne i ničim kontrolisane vlasti, Crna Gora “uči demokratiji“, ali je posebno značajno da je svjestan da su on i njegova lažna stranka političko strašilo sa kojim više niko elementarno ljudski i politički pošten ne želi bilo kakav savez, aranžman ili zajedničko djelovanje. Đukanović je sinoć već podigao bijelu zastavu iako izbori nisu ni raspisani, poručujući da izborni rezultat DPS-a i satelita “neće biti dovoljan za vlast“, a onda se u nastupu očaja otvoreno ponudio onima koje je prije samo par nedjelja u kampanji za lokalne izbore nazivao “palikućama, štetočinama i kvislinzima“.

Sve to dovoljno ukazuje na šta je svedena nekada svemoćna stranka i njen lider. Osipanje članstva i podrške, nezadovoljstvo simpatizera i nekadašnjih aktivista DPS-a, svakodnevan je i nezaustavljiv proces, a imajući u vidu sinoćnje poruke Đukanovića postavlja se opravdano pitanje: zašto bi neko uopšte glasao Đukanovića, DPS-a i satelita ako je neprikosnoveni šef tog bloka već najavio poraz?

Na pitanje o eventualnoj kandidaturi za predsjednika, odlazeći Đukanović je odgovorio da će „doći trenutak kada ćemo predstaviti kandidata“ partije, ostavivši prostora da to može biti i on. U svakom slučaju, ogromnu većinu građana više ne interesuje da li će Đukanović imati hrabrosti da izađe na crtu na predsjedničkim izborima, kakvu će odluku on i njegova lažna stranka donijeti povodom tog pitanja, jer je jasno da su i njemu i DPS-u politički dani odbrojani, te da je njihova politička sudbina definitivno zapečaćena.

3 Comments
  1. RovcaiRovčani komentariše

    Čuvajte se ovako mlakog nastupa diktatora.

  2. Plotari komentariše

    Pa oce li i dalje diktator da vlada iako ih je 30 posto.dajte mu nanogicu rolex ,posto oni vole markirane stvari ,pa i nanogicu..oce li moc u marbelju na odmor posto je novi sdt.a oce nije ni ovaj daleko od katane.ibon je menzament zavrsio dok je diktator vlada.samo se dogovorite ka pravi kavcani.

  3. Qyu komentariše

    Jadan je onaj u glavi ko bi glasao za ovu naci partiju i njihove satelite.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.