Novi telefon, novi detalji: Samsung spremio iznenađenje!

0

Kompanija Samsung otkrila je, na promociji u Kini, svoj novi luksuzni model – smartfon na preklop W2018. Mnoge karakteristike slične su onima kod modela S8 i Note 8, sa jednom bitnom razlikom: sočiva kamera.
W2018 je najnoviji model iz Samsungove W serije preklopnih telefona, veoma popularne u Aziji, čiju 10. godišnjicu proizvođač obilježava ove godine. Modeli W serije su nešto skuplji od standardnih Samsungovih flegšip modela, Galaxy S8 i Note, piše The Verge.
Samsung tvrdi da zadnja kamera od 12 megapiksela, sa otvorom blende f/1.5 može da napravi oštrije fotografije u uslovima slabijeg osvjetljenja, nego konkurentski modeli. Kamera, pomoću softvera, može da “osjeti” kada ima dovoljno svijetla da promjeni otvor blende na f2/4, kako bi mogla da “uhvati” više pozadinskih detalja. Uređaj sa prednje strane ima kameru od 5 megapiksela.
W2018 ima 4,2-inčni full HD AMOLED prednji ekran i 4,2-inčni full HD unutrašnji ekran. Uređaj je dobio Qualcommov Snapdragon 835 procesor, 6 GB RAM-a i 64 ili 256GB interne memorije. Napaja ga baterija od 2.300 mAh.
Pored kamere se nalazi senzor otiska prsta, baš kao i kod ostalih Samsungovih modela, a tu je i dugme za aktiviranje asistenta “Bixby”. Kućište uređaja napravljeno je u kombinaciji metala i stakla, i zaštićeno Gorilla Glass staklom.
Smarfon će se prodavati sa operativnim sistemom Android Nougat, a ne sa najnovijom verzijom Oreo.
Samsung W2018 će se prvo pojaviti u Kini. Pretpostvalja se da će koštati oko 3.000 dolara.
(Kolektiv.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.