Novi detalji: Uhapšeni kralj kriptovaluta tvrdi da ima dokaze, ugovore i uplatnice o finansijskim transakcijama sa Milojkom Spajićem i da ga je finansijski pomagao; Iz MUP-a potvrđeno da Spajić nije pomagao hapšenje Do Kwona!

9

Kralj kriptovaluta Do Kwon iz Južne Koreje potvrdio je da je godinama poslovao sa Milojkom Spajićem i da su imali zajedničke milionske kombinacije u godinama iza nas, saznaje BORBA.

On je saopštio nadležnim organima da o svim transakcijama sa Spajićem, a u pitanju je ogroman novac, ima dokaze i ugovore.

Kwon tvrdi da je finansijski pomagao Spajića kada je on odlučio da se politički angažuje u Crnoj Gori.

Pismo uhapšenog kralja kriptovaluta predato je SDT-u, premijeru Dritanu Abazoviću i ministru pravde Marku Kovaču.

Crnogorska policija je uhapsila je krajem marta ove godine na podgoričkom aerodromu, državljanina Južne Koreje Do Kwon-a koji se sumnjiči da je izazvao više od 40 milijardi dolara gubitaka nastalih kolapsom kompanije koja je osnovala kriptovalutu Terra.

Iako je Spajić juče tvrdio da je zahvaljujući njemu uhapšen Do Kwon, kako nam je potvrđeno u policiji, to nije tačno.

Kako je naknadno saopštio crnogorski MUP, dva državljanina Koreje Hyeong Do Kwon i Joon Hon Chang su uhapšeni na aerodromu zbog falsifikovanja putne isprave jer su prilikom pasoške kontrole na letu za Dubai upotrijebili falsifikovane pasoše Kostarike.

“To je utvrđeno provjerama Interpola. Pregledom prtljaga pronađene su i putne isprave Belgije i Južne Koreje. Provjerama Interpola utvrđeno je da su isprave Belgije falsifikovane”, kaže se u saopštenju MUP-a.

Po nalogu Tužilaštva od uhapšenih su oduzeta 3 lap topa i 5 mobilnih telefona.

Državljani Južne Koreje Do Kvon (32) i Hon Čand Jun (37) sa slobode će se braniti optužbi za falsifikovanje isprava.

To je nedavno, u ponovljenom postupku, odlučila sutkinja Osnovnog suda Ivana Becić, koja je donijela rješenje da im se pritvor ukine nakon što uplate jemstvo od po 400.000 evra.

9 Comments
 1. qyu komentariše

  Ludom Milojku bi bilo bolje da je poslusao brata i šetao se Holiwoodom nego sto će ovdje jos naj…ti,pa da je to djete u Beogradu vodio u školu nego što ga je ostavio bilo bi bolje za njega ovako Ludi Milojko ko Ludi Milojko.

 2. ipak komentariše

  Ne trebaju nikakvi dokazi, dovoljno je da uhapseni dostavi blokchain adresu novcanika Milojka Spajica, jer sve transakcije su tu snimljene i prostim blokchain explorerom (DBnak Zapper itd.) je moguce ispratiti sve transakcije i iznose koje je Spajic obavljao. Jer na blokchainu sve ostaje zapisano i otvoreno za javnost.

 3. qyu komentariše

  Sreća Do Kwonova što mu Suzana Mugoša ne sudi.

 4. Life komentariše

  Hahahaha jel ovo Medo opet nešto ekskluzivno od dritanića dobio?

 5. Life komentariše

  Haha jel ovo Medo ekskluzivno dobio od dritanić savjetnika, goleme štetočine?

 6. Slaven p komentariše

  Pustite se vi Kvona no sta bi ovo Bato Carevic podrzao Vuksica!!! O tome cutite!!!

 7. Blazo komentariše

  Lazojko je opet uhvacen sa prstima u medu isto kao sa stanovima u Beogradu na vodi i vilom u Kotoru. I sta ce bit? Nista! Narod je glup i glasace ga jer ce im „dici“ plate i penzije. Milo je za njega mala maca.

 8. Vera komentariše

  OPASAN TIP.
  MOZDA CE OVO POMOCI DA GA SE RIJESIMO.
  INACE, TESKO NAMA SA OVAKO PROVEJANIM TIPOM.
  NICEGA SE NE STIDI I SLUZI SE SVAKOJAKIM LAZIMA.

 9. sektasMick1 komentariše

  Sami ste omogućili takvim tipovima da se pojave jer ste stvprili neuku, i zapošljavate i promovišete loše obrazovano nekritičnu i masu niskog legitimiteta i sposobnosti. Takva masa se prima na ove iluzije, još ste tu masu dali da vam ih uče isto tako obučeni i nanižem niovu mase, razni popovi u pokušaju i ovo je rezučtat. Nivnost i vjera u iluzije. Uništili ste i sopstvenu đecu i narod. Kad prođe ova laža i sve pukne ta masa će biti okrenuta na vas.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.