Nova Vlada kao i stara: Zdravko priznao i čestitao nezavisnost, a danas ćuti na godišnjicu najvećih zločina nad Srbima i Crnogorcima na Kosmetu!

17

Nova Vlada Crne Gore nastavlja praksu stare kada se radi o Kosovu i Metohiji. Premijer Zdravko Krivokapić nadovezuje se srbofobnu politiku DPS-a koja je do izražaja najviše dolazila po pitanju Kosmeta.

Kao i njegovi prethodnici Milo Đukanović i Duško Marković, i Krivokapić je priznao nezavisnost južne srpske pokrajine i čestitao njen  tzv.  Dan nezavisnosti. Od svega toga, najbolnije je njegovo današnje ćutanje  povodom godišnjice martovskog pogroma na Kosovo i Metohiji 2004. godine.

Tokom dvodnevnog nasilja Albanaca nad Srbima i Crnogorcima,  ubijeno je najmanje 19,  povrijeđeno više od 1.000, a protjerano oko 4.000 osoba. Tokom martovskog pogroma uništeno je 800 srpskih kuća i zapaljeno 35 crkava i manastira.

Izgleda da premijera Zdravka Krivokapića ne potresaju ove tužne brojke, da bi se oglasio i izjavio žalost povodom godišnjice tog tragičnog događaja. Mogao je premijer u svom stilu “ispod žita” da se oglasi i izrazi žaljenje zbog tragedije koje je zadesila Srbe i Crnogorce na Kosovu i Metohiji.

Bitniji je danas Krivokapiću, po ko zna koji, sastanak sa američkom ambasadorkom Džudi Rajzing Rajnke od zle  sudbine sopstvenog naroda na teritoriji koja je 2004. godine zajedno sa Crnom Gorom bivstvovala u državnoj zajednici sa Srbijom.

Pokojni mitropolit Amfilohije okarakterisao je na godišnjici 2018. godine martovski pogrom kao nastavak viševjekovnih zločina nad Srbijom i Crnom Gorom. Mitropolit je za prethodnu vlast koja je se ponašla identično kao sadašnja kazao da je saučesnik u tom zločinu.

-Oni koji danas vladaju Crnom Gorom, nažalost, pomoćnici su i učesnici u vjekovnom zločinu protiv Crne Gore i Srbije i sveukupnog našeg naroda time što postavljaju demarkacione linije i sreću se sa glavnim zločincima savremene Evrope. Ujedinili su se sa vjekovnim neprijateljima našim, a u isto vrijeme se odrekli onih koji su vjekovima ugrađivali sebe u našu istoriju i naše biće-  izjavio je na današnji dan prije tri godine mitropolit Amfilohije.

Mitropolit je mjesec dana nakon prošlogodišnji parlamentarnih izbora istakao je ,,da je Bog udaljio sa vlasti ljude koji su se poklonili onome što je prolazno, zemaljskoj vlasti i novcu”.

– Vrijeme onih koji su se odrekli Lazara Kosovskog i njegovog opredeljenja za vječno Nebesko carstvo, prolazi i svi se opet vraćamo Kosovu. Oni koji su se odrekli Kosova, pljunuli su na kosti, grobove ovih mučenika ovde i širom Kosova do Đakovice, koji su 1912. ratovali za Boga, za istinu i pravdu Božiju, za slobodu – rekao je Amfilohije najadući se da će buduća vlast prekinuti tradiciju prethodne.

 

 

17 Comments
 1. Radnik komentariše

  Ni Becica ni Krivokapica ni rijeci ni izraza zaljenja ni saucesca nista .Hvala Becicu hvala Krivokapicu .vidise kolika ste vas dvojica vjera a kolika ne vjera

  45
  3
  1. NikšićGolijaKiM komentariše

   Pa šta očekivati da on ima osjćaja prema svom narodu na KiM kad nema osjećaja ni za svoj narod u svojoj avliji već su mu bitnije strane ambasde i ti neki narodi s kojimami ama baš nikakve nemamo osim što su nas svi oni vjeovima napadali na razne načine.
   NEK JE SLAVA NASTRADALOM NARODU a ONIMA KOJI ŽIVE JOŠ NA NA NAŠOJ SVETOJ ZEMLjI ograđeni u žici i bez mogućnosti da djeca vide osnovne stvari poput , bioskopa, pozorišta… želim da ih BOG SAČUVA do oslobađanja okupirane SVETE ZEMLjE i tih SVETIH LjUDI koji žive živote nedostojne ljudima. DA NAM BOG DA SNAGE DA IZDRŽIMO i OJAČAMO DO KONAČNOG OBRAČUNA ZA OSLOBOĐENjE NAŠE SVETE ZEMLjE KOSOVSKE! Pozdrav; “DOGODINE U PRIZREN” znači ono da se sa njim pozdravljamo da nikd ne bi zaboravili našu SVETU ZEMLjU i naše mučenike na KiM, i da bi držali u pamćenju KOJI NAM JE PUT kad za to dođe vrijeme! DOGODINE U PRIZRENU!
   BOŽE POMOZI! AMIN!

   33
   2
  2. Niksic hrabri komentariše

   Izdajnici srpskog roda- Krivokapic i Becic,milo dva raste u njima dvojici..

   8
   1
  3. Mihailo komentariše

   Prošli izbori, nema više potrebe da glume Srbe.

 2. LOLO komentariše

  NEMA KAD OBILAZI AMBASADE. MORA DA MU JE RAJNKE ZAPRIJETILA DA SE NE SMIJE ŽIV ČUT. BRUKA

  39
  2
 3. t-rex komentariše

  Sto ne pisete o maslaccima,visibabama i ljubicicama od trija bez pameti zeludac zaboli.

  9
  2
 4. tako stoje stvari komentariše

  Mučno mi je ovo i da komentarišem.
  Želudac mi se odma prevrće nad pomenom vlade i onog prevaranta.

  33
  2
  1. LOLA CG komentariše

   Sa kojim obrazom i dacse oglasi: potvrdio je priznanje CG , tog I takvig Kosova.
   Bolje sto nije, uvrijedio bi svaku zrtvu, svakog zivog poyomka i svw nas koji jesmo Srbi i koji se molimo Bogu. Njegove molitve…da li bi se ivako ponasao da je ziv blazenopocivsi miyropolit Amfilohije? Ta, njegova demagogija i slijed Mila, Gojka i druzine sigurno ce ga skupo kostati
   Prije svega mislim na Boziji sud, jer se predstavio kao vjernik SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE. Sto se tice premijerstva, promasena funkcija, profesore. Imali ste pred sobom studente, ali ovo je narod. Kompletan narod jadne, osakacene, pokopane zemlje. A vi ih samo drzite kao nevinasca i neka vam drze govore. Mogu, jer znaju da vam odredjeni tudji ambasadori itekako drze cadove i izdaju naredbe.
   Kakav ste vi covjek? Kakav vjernik? Rekoste da ste Crnogorac, mozda, ali bez cojstva i junastva.
   Sami sidjite sa grede koju su visoko podigli zidari.

   27
   2
 5. Anakin komentariše

  Laj laj Zivkovicu. Opet cete minus 10%.

  6
  26
  1. Kontra revolucija komentariše

   Vjernik ?.
   Gde ga nadjoste, jadni ?.
   Nije lako imati kurvu za premijera a makroa za predsjednika !.
   Nek je vjecna ???.

   18
   4
 6. Veselin komentariše

  Premijer je dupelizac evropsko-natovskih nesoja.Pluje po Srbiji.Ne smije prdnuti a da njih ne pita.A Dritko prijeti Rusiji i Kini.Propanuce nam potpuno turizam zbog ovih fukara i onog jebavceta od ministra što je obnovio sankcije Rusiji.

  15
  5
 7. cedo komentariše

  stici ce ih kletva Amfilohijeva.

  11
  2
  1. Ksilofon komentariše

   Kad nije stigla ovoga sto se izdirao na njega svako je siguran.

   3
   5
 8. Raco komentariše

  Polako te ne može sve što je milo to Vam govorim i kjnem se da nijesam manji Srbin od Vas jer kad bi nedaj bože BORBA I živković zajedno sa DF odlučivali brzo bi mi dobili sankcije da ne kažem zaratili jer smo za to nesposobni.

  2
  3
 9. Jovana komentariše

  To je njegova velika sramota!

  4
  1
 10. Ivi komentariše

  Nemojte Milan sa njim toliko želi da razgovara, čezne da se sastanu ali ovaj neće, i još pljune, a Milane opet čezne li čezne….

 11. Milica komentariše

  Zdravko je vec pokazao kakv je i da drzi do rijeci kao Milo! I MIlo je bio najveci Srbin i vjernik kad mu je odgovaralo, a sad su mu Srbi i vjernici najveci neprijatelji!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.