Nenad Zimonjić: Nole, ne forsiraj i bićeš opet najbolji

0

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić uveren je da će najbolji srpski teniser Novak Đoković naredne godine ponovo postati svetski broj jedan.

Njegov veliki prijatelj veruje da će najbolji srpski teniser svih vremena napraviti podvig poput Rodžera Federera i Rafaela Nadala, ali ga i savetovao da na novom početku posle povrede lakta ne forsira previše.

“Ovo će biti prvo iskustvo za Novaka, nikad toliko dugo nije odsustvovao sa terena. Sigurno će imati svežinu i motivaciju, verujem ni da mu povratak rutine u mečevima neće biti problem jer je svestan svojih kvaliteta. Ako se dobro pripremi mislim da je pitanje vremena kada će se vratiti na sam vrh”, rekao je Zimonjić Tanjugu na Sajmu sporta u Beogradu.

Zimonjić smatra da Đoković mora postepeno da pronađe formu posle šestomesečnog odsustva van terena.

“Mora da bude obazriv, da ne forsira i ne ide po svaku cenu, što nikad nije radio u karijeri. Uz dobar tim koji je uvek imao pored sebe ima velike šanse da se vrati na prvo mesto. Verujem da može da ima sjajan povratak kao Nadal ili Federer, nema igrača kojeg nije pobedio, na svim podlogama. Najvažnije je da bude zdrav”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.