Bezbijednosno interesantna lica gradili nelegalno na Cetinju

0

Cetinjska policija je nadležnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu protiv dva bezbjednosno interesantna lica zbog dva krivična djela u vezi sa nelegalnom gradnjom.

Pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje preduzimaju operativne i proaktivne službene mjere i radnje na planu suzbijanja i sprečavanja svih pojavnih oblika kriminaliteta a posebno teških krivičnih djela. Aktivnosti su usmjerene prema bezbjednosno interesantnim licima i pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa sa područja Cetinja.

U saradnji sa inspekcijskim službama u 2020. godini policija je izvršila kontrolu dva objekta u izgradnji, započetih od strane lica koja prema policijskim saznanjima važe za pripadnike jedne organizovane kriminalne gupe.

Nakon izvršenih provjera u skladu sa nadležnostima i zakonskim procedurama, od strane nadležnih inspekcijskih službi donijeta su rješenja kojima se obustavlja dalja gradnja ovih objekata.

Dokumentaciju sačinjenu prilikom kontrola izgradnje nelegalno započetih objekata službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje dostavili su Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju, koje se izjasnilo da se protiv B.S. (31) podnese krivična prijava za krivično djelo gradnja objekta bez prijave i dokumentacije za gradnju a  da se protiv M.Đ. (24) podnese krivična prijava za krivično djelo gradnja objekta bez prijave i dokumentacije za gradnju u produženom trajanju, jer je on nakon donijetog rješenja o obustavi nastavio izgradnju objekta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.