Bijela kuga stigla u Crnu Goru: Negativan prirodni priraštaj u 17 opština!

0

Crna Gora je prošlu godinu završila sa negativnim prirodnim priraštajem. Broj preminulih je za 196 veći od broja rođenih. Prema najnovijim podacima MONSTAT-a prošle godine rođene su 7082 bebe, a preminulo je 7278 osoba, piše CdM.

To je prvi put  od Drugog svjetskog rata, od kada postoji statistika za Crnu Goru da je zabilježen negativni prirodni priraštaj.

Negativan prirodni priraštaj zabilježen je u 17 opština. To su Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Cetinje, Danilovgrad, Gusinje, Herceg Novi, Kolašin, Kotor, Mojkovac, Nikšić, Petnjica, Pljevlja, Plužine, Šavnik, Ulcinj i Žabljak.

U Mjesečnom statističkom pregledu, koji objavljuje MONSTAT, navodi se da su u 2020. godini rođena 3672 dječaka, i 3410 djevojčica.

Najnoviji statistički podaci pokazuju i da je broj preminulih muškaraca veći od broja preminulih ženskih osoba. U prošloj godini preminulo je 3907 pripadnika muškog, a 3371 ženskog pola.

Tokom, prestupne 2020. godine, koja je i godina covida, sklopljeno je 2107 brakova, a razvedena 633.

Zanimljiv je podatak da u deset od 24 crnogorske opštine nije bilo razvoda o to u Andrijevici, Budvi, Gusinju, Kolašinu, Mojkovcu, Petnjici, Plužinama, Šavniku, Tivtu i Tuzima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.