Nastavljena praksa “uhvati pa pusti”: Osumnjičeni u predmetu “Granica” izašli iz pritvora

4

Svi osumnjični u predmetu “Granica” pušteni su iz pritvora, saznaje “Borba”.

Osnovno državno tužilaštvo im nije odredilo pritvor jer su saslušani svi svjedoci koji su mogli da ometaju postupak,

Podsjetimo, u ovom predmetu su ranije uhapšeni članovi Tenderske komisije za sprovođene javne nabavke opreme za praćenje granica Tatjana Drobnjak, Vojin Rondović i Zoran Milić, kao i članovi Komisije za praćenje realizacije tog ugovora Bojana Lučić, Ivan Glomazić, Jurica Žarković i Zoran Lasica.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u malverzacijama tokom nabavke elektronske opreme za nadzor granice, kupujući jeftinije uređaje od predviđenih i lijepeći na njih lažne oznake.

Podsjetimo, na konferencii za novinare 18. februara potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i državni sektretar za kontrolu rada policije u MUP-u Rade Milošević su saopštili da je otkrivena pronevjera od više od milion evra sredstava koje je obezbijedila EU kroz direktnu budžetsku podršku kroz Šengenski sporazum.

Radi se o donaciji za obezbjeđivanje nabavke opreme za nadzor morske granice prema Hrvatskoj i Albaniji koja je bila godinu i po bez adekvatnog nadzora jer kupljena oprema ne radi.

4 Comments
 1. Aksiom komentariše

  Oće li tvitnut Dritan?

  5
  2
 2. Ivi komentariše

  Divno….

  1. Srđo komentariše

   Uhapsili su ljude koji su u izveštajima napisali sve zamjerke.

 3. PRAVEDNIK komentariše

  sad se fino preobucite i pravo za beograd kod sveta marovica . ovaj minisztar leposavic osim sto napisa zakon o vjeroispovijesti ne uradi nista drugo a trebalo bi da je po nadleznostima odmah iza zdravka ali nece paece da traze izrucenje marovica . ima interpol ima eu i opet nista . znaci mora doci do rekonstrukcije vlade .pa ovajministar radulovic ne trazi pejanovicku i lazovica sto ceka , ceka li i on smjenu . evo vidjeh danas onoga ambasadora kaludjerovica dje kuka i place sto su ga dirali i makli iz amerike . mici pejanovicku i lazovica radulovicu sto ste stali.znaci samo braticka , stijovic borovinic mitrovic , bojanic i niko drugi. zrelo za rekonstrukciju . evo dado scekic se sa srecom preseli u podgoricu na mjesto direktora zdradstva fonda i neka mu je sa srecom .

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.