Nakon pisanja “BORBE”: Ministarstvo odbrane pokrenulo proceduru u slučaju vojnika Dragnića koji je vrijeđao Srbe i mitropolita

0

Ministartvo odbrane pokrenulo je proceduru za utvrđivanje činjenica u slučaju vojnika Matije Dragnića iz Nikšića koji je na snimku objavljenom na portalu “BORBA” slavio Krsta Zrnovog Popovića, i vrijeđao mitropolita Amfilohija sve uz patriotske pjesme.

“Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore su odlučni i istrajni u stavu da se suprotstave svim oblicima ekstremizma u svojim redovima, kao i da se zalažu za nultu toleranciju prema nosiocima ekstremističkog djelovanja“, kazali su iz Ministarstva odbrane za portal In4s.

Na pitanje da li planiraju da preduzmu disciplinske mjere u pomenutom slučaju iz MO su kazali da je pokrenuta izvjesna procedura.

“Odmah po saznanju za ovaj slučaj, lanac komandovanja VCG i nadležne organizacione jedinice MO su pokrenule procedure za utvrđivanje svih činjenica i okolnosti, nakon čega će biti preduzete sve zakonom predviđene mjere„, zaključili su.

Ovakvi slučajevi i niz drugih sa sličnom tematikom posledica su projekta DPS-a, odnosno, stvaranje partijske vojske, odane šefu bivšeg režima. A sa tom praksom se mora prestatati. Što prije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.