Nakon sastanka sa Bajdenom, Putin se može sresti i sa Džonsonom

0

Ministar odbrane Velike Britanije Ben Voles smatra mogućim održavanje sastanka britanskog premijera Borisa Džonsona i predsjednika Rusije Vladimira Putina. Prema riječima ministra, Džonson je spreman da razgovara o normalizaciji odnosa sa Rusijom, ako ona promijeni svoje ponašanje.

“Boris Džonson je otvoren za sastanak sa svakim čovjekom, ako treba preduzeti važan korak, i korak ka normalizaciji odnosa sa Rusijom. Nadamo se da će to uslijediti, ali tek nakon određenih akcija”, rekao je Voles televiziji “Skaj njuz”.
On je naglasio da svako poboljšanje odnosa sa Moskvom, na primjer, ukidanje sankcija, može se desiti kada Rusija bude poštovala “suverenitet drugih ljudi i međunarodnu vladavinu prava”.

Ben Voles je izjavio da ne želi stalne nesuglasice Rusije i zapada, jer to nije ni u čijem interesu. Po njegovim riječima, pozitivan početak poboljšanja odnosa sa Rusijom bio je sastanak predsjednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je saopštio je radiju “Govori Moskva” da se sastanak dva lidera ne planira, ali da je moguć.

“Sastanak je moguć, ako u Londonu preovlada politička volja da se poprave naši bilateralni odnosi, koji su na njihovu inicijativu značajno pokvareni”, dodao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.