Na slobodu uz kauciju od 50.000

0

Biznismen Momir Nikolić pušten je na slobodu uz kauciju od 50.000 eura, rečeno je “Vijestima” u Specijalnom tužilaštvu.
SDT je Nikolića i lidera Pokreta za promjene Nebojšu Medojevića optužilo da su vođe kriminalne organizacije, a još deset osoba iz Podgorice da su članovi grupe, čiji je cilj bio pranje novca za potrebe finansiranja predizborne kampanje Demokratskog fronta.
Svi optuženi su negirali krivicu tokom istrage, a o valjanosti optužnice odlučivaće podgorički Viši sud, kome je ona dostavljena 14. novembra.
Tužilac tvrdi da su Medojević i Nikolić napravili kriminalni plan da se iznos od najmanje 147.000 eura Nikolićevog novca, koji je zaradio od 2004. do 2013. ne plativši porez i drugi navodno nezakoniti novac namijenjen za finansiranje kampanje DF-a, konvertuje u eure, uplaćuje kao donacija „političkim subjektima“, njime plaća zakup kuća za potrebe kampanje, kupi automobil za potrebe PzP, i isplaćuju profesionalci u kampanji.
Katnić Medojevića tereti i da je nakon hapšenja optuženih usklađivao iskaze ostalih optuženih kako bi svi zajedno izbjegli krivičnu odgovornost.
Tužilac tvrdi da je Nikolić u septembru i oktobru 2016, „preko za sada nepoznate osobe“, u tri navrata dostavio 100.000 dolara direktoru Pokreta za promjene Dejanu Vujisiću, ovaj sekretaru i vozaču stranke Željku Šćepanoviću, Medojevićevom šuri, koji ih je kod uličnog dilera deviza Gordana Konatara zamjenjivao u eure. Prilikom treće razmjene Šćepanović i Konatar su uhapšeni sa novcem 16. oktobra.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.