MUP Srbije krenuo u akciju: Lažni pasoši otkrivaju saradnike ANB-a

0

MUP Srbije krenuo je u provjeru registara pasoša koji su izdati u poslednjih pet godina, jer se sumnja da je jedan broj kriminalaca iz Crne Gore, u posjedu takvih dokumenata, saznaje Borba. Javna je tajna da su u poslednje vrijeme, djelovi bezbjednosnih službi dvije zemlje tijesno sarađivali, kao i klanovi dvije zemlje. U poslednje vrijeme, veliki broj kriminalaca iz Crne Gore stigao je do lažnih pasoša susjedne zemlje, a ista je situacija i sa klanovima iz Srbije, koji su došli u posjed crnogorskih dokumenata.
-MUP Srbije je krenuo u opsežnu akciju češljanja svojih redova, pa su pod lupom pasoši koji su izdati bezbjednosno interesantnim licima iz Crne Gore. Vjeruje se da je takvih dokumenata izdato najmanje 30-tak, u poslednje dvije godine i da su oni završili u rukama kriminalaca. Nije više tajna da su pojedini operativci sarađivali sa kriminalcima i upravo fokus ove akcije je da si ti ljudi lociraju, ističe naš sagovornik.
Sumnja se da i Slobodan Kašćelan, jedan od vođa “kavčana”, ima pasoš na ime jednog lica iz Novog Sada, koji je preminuo prije desetak godina. Upravo to je bio trag da se krene u češljanje dokumentacije i registara, kako bi se otkrile krtice unutar policije.
“Zemunski klan” i Crna Gora
Jedan od vođa “zemunskog klana” Dušan Spasojević imao je stalno boravište na adresi Hotska ulica broj 41, u naselju Stari aerodrom u Podgorici, i posjedovao crnogorsku ličnu kartu broj 61776. Javna je tajna da su tadašnji kriminalci, po nalogu Vukašina Maraša imali službene legitimacije crnogorske tajne policije kao i oružje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.