Mandić: Vlada je već pala, nadam se da ćemo do sjutra u 12 postići dogovor i vratiti DPS u opoziciju

16

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić je, komentarišući aktuelnu političku krizu u zemlji, kazao za ADRIA TV da je trenutna Vlada već pala, jer je u Skupštini većina protiv nje, s obzirom na to da su pred poslanicima dvije inicijative o nepovjerenju.

Mandić je rekao da je politika djelatnost u kojoj je sasvim normalno da se sve promijeni za pet minuta, pa ne bi čudilo da tako bude i ovoga puta, te da se sve može promjeniti do sjutra, do 12 sati. No, nada se drugom scenariju.

„Ako postoji dobre volje, ako postoji želje da niko nikoga ne prevari, ako postoji i dobra namjera da se vratimo na ono što nam je narod Crne Gore dao, a narod Crne Gore je jasno saopštio da želi Demokratsku partiju socijalista u opoziciji, narod Crne Gore nam je jasno poručio da želi borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, narod nam je poručio da želi da se napokon taj osjećaj za pravdu pokaže u svim sferama djelovanja u Crnoj Gori, onda nije nikakav problem da u ovom vremenu do 12 sati sjutra postignemo neki dogovor“, istakao je.

Međutim, Mandić napominje da to ne zavisi od Demokratskog fronta već od činilaca koji su u Vladi i drugih opozicionih stranaka. O izjavi premijera Dritana Abazovića za Adria televiziju da je, ukoliko Vlada ne padne, spreman na tehničku Vladu, kaže da je tehnička Vlada jedno od onih rješenja koje omogućava da ta Vlada pripremi i organizuje prve i slobodne izbore u Crnoj Gori.

„Ni izbori od 30. avgusta, iako je na njima pobijedila tadašnja opozicija, nisu bili ni slobodni, niti su bili pošteni i ono što bi mogli da kažemo da je velika tekovina ovog parlamentarnog saziva – to bi bilo da imamo prve slobodne izbore u Crnoj Gori“, navodi jedan od lidera DF-a.

Za to će biti potreban novi izborni zakon, kaže Mandić, dodajući da je Abazović pregovore već trebalo da započne, umjesto što ih najavljuje od ponedjeljka, budući da mu je Demokratska partija socijalista poručila da ga više ne podržava.

„Ne znam zašto se čeka ponedjeljak, kada će se već koliko je sjutra odlučivati o Vladi. Kažem, ako postoji dobre volje, ako premijer Abazović želi da pronađe rješenje jer je već isključio iz budućeg sastava Vlade one koji su pokrenuli tu inicijativu, a do sada su ga podržavali, onda bi bilo dobro da razmisli o svemu i u ovih 24 sata, koliko je ostalo do održavanja Skupštine Crne Gore, pronađe rešenje koje će biti zadovoljavajuće za sve one koji su pripadali nekadašnjoj parlamentarnoj većini“, smatra Mandić.

Kada je riječ o učešću Demokratskog fronta u budućoj Vladi, on kaže da taj politički savez ima jasne principe, koji su opredijelili njihovo djelovanje, te da njihov ulazak u Vladu nije ničija milostinja.

„Nama su građani Crne Gore dali najveće povjerenje posle Demokratske partije socijalista, mi smo najjača snaga u onoj pobjedničkoj koaliciji koja je 30. avgusta voljom naroda trebalo da preuzme vlast. To što smo imali određene eksperimente, prvo sa ekspertskom vladom, a potom i sa Vladom koju podržava, koju je podržavala dotadašnja opozicija, to su dva eksperimenta koja su doživjela potpuni fijasko“, istakao je.

Mandić je poručio da je potrebno vratiti se normalnom političkom životu i da se više nikada ne desi da oni kojima građani daju malo povjerenja pomisle da njima pripadaju ključna mjesta u Vladi, te da je posrijedi eksperiment koji se pokazao kao velika greška koja se ne smije ponoviti.

16 Comments
 1. Ivi komentariše

  Da, pala je.

 2. Serdar komentariše

  Potpuno realan predlog. Sjednite više i dogovorite se, ne mučite narod koji vam je dao povjerenje.

 3. Sanja komentariše

  👏👏👏

 4. Goran komentariše

  Tako je!

  1. Vesko komentariše

   Ok

 5. Nikola komentariše

  Nikad više dps. Ne ponovili se

 6. Q komentariše

  Da me Bog ubije ovaj Mandić će opet nešto zas..ti na svoju stetu i štetu srpskog naroda.Njegova vjera u bajke o poštenju je nepopravljiva bolest.

 7. Petar komentariše

  Samo da se ispoštuje volja od 30.avgusta

 8. Filip komentariše

  Bravo! Nadamo se dogovoru

 9. Filip komentariše

  Ispoštovati izbornu volju i krenuti u borbu protiv kriminalaca a koji i dalje rovare i pljačkaju ovaj narod.

 10. ceca komentariše

  Podrška za hrabre političare iz DFa. Spas za sve nas!

 11. Cirkus komentariše

  Pih pih. Ovoga cirkusa. Vama je lijepo , pa mlatite sa ovim crnim narodom. SRAM vas i stid bilo

 12. dragan komentariše

  Mora se napraviti vlada od pobjednika na izborima od prije dvije godine. Manite se Eksperimenat stranih ambasada.

 13. Goran komentariše

  Podrška za Andriju i DF. Istrajete u borbi za bolju C. G. Narod vas je izabrao da vladate, dps je pao.

 14. koko komentariše

  Dosta više jalovih eksoerata. Vladu formirati od onih koji su pobijedili na izborima. Dps je izgubio, moraće da odgovaraju za razna nepočinstva a ne da vladaju.

 15. Veselin komentariše

  Opet pogresna procjena.Nece pasti vlada posto je Manda sa druzinom podnio drugu inicijativu za pad vlade.Sad DPS ima izgovor i ostace cist pred zapadom.Dritko ce napraviti ustupke DPS-u u zamjenu za otkazivanje inicijative.Opet su glupani ili izdajnici pomogli Milu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.