Mitrović pozvao 16 košarkaša za duele sa Slovenijom i Španijom

0

Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore Zvezdan Mitrović objavio je spisak od 16 igrača na koje će računati za susrete sa Slovenijom i Španijom u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo čiji će domaćin naredne godine biti Kina. Za ova dva duela, selektor je pozvao Nikolu Ivanovića (Budućnost Voli), Derika Nidama (Mornar), Petra Popovića (Budućnost Voli), Nemanju Vranješa (Mornar), Suada Šehovića (Budućnost Voli), Gorana Gajovića (Oradea), Aleksu Ilića (Budućnost Voli), Nemanju Đurišića (Telekom Bon), Nemanju Radovića (Obradairo), Blagotu Sekulića (Fuenlabrada), Zorana Nikolića (Budućnost Voli), Filipa Barovića (Budućnost Voli), Seada Šehovića (Budućnost Voli), Jovana Kljajića (Gran Kanarija), Nikolu Pavlićevića (Sutjeska) i Vladimira Mihailovića (Ostende).
Priliku da debituju za seniorsku nacionalnu selekciju imaće Goran Gajović i Jovan Kljajić, dok je dobrim ovosezonskim nastupima u Mornaru poziv ponovo zaslužio Derik Nidam, saopštio je Mitrović, naglasivši pritom probleme sa kojima se suočavao prilikom odabira reprezentativaca.
– Naravno ne možemo računati ni na košarkaše koji igraju Evroligu. Na taj način smo bili ograničeni. Pozvali smo Nidama, koji igra odlično i možda je najzaslužniji za sjajne partije Mornara ove sezone. Za poziciju tri smo pozvali Gorana Gajovića, koji pokazuje odlične igre u Rumuniji i već je odradio akcije sa B reprezentacijom. Popović i Mihailović su povrijeđeni, dobra vijest je što se Ilić oporavio. Slovenija je ozbiljna selekcija, dolazi sa dosta igrača koji su osvojili šampionat Evrope, ali želja nam je da ih napadnemo maksimalno na domaćem terenu, da se pripremimo što je bolje moguće u tih nekoliko dana. Posle toga ćemo tražiti šansu i u Španiji- kazao je Mitrović.
U februarskom prozoru kvalifikacija Crna Gora će najprije 23. u ,,Morači” dočekati šampiona Evrope Sloveniju, da bi tri dana kasnije u Saragosi gostovali Španiji.
Nakon dva kola, Španija je lider grupe sa isto toliko trijumfa, Crna Gora i Slovenija imaju polovičan učinak, dok je poslednja Bjelorusija sa dva poraza.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.