Milova novinarka probija granice: Ugostila urednika portala koji je ugrozio bezbjednost Danila Vučića u Republici Srpskoj!

4

Lična novinarka Mila Đukanovića Tamara Nikčević čiju srbofobičnu emisiju na Fašističkoj Gradskoj televiziji još uvijek plaćaju građani Glavnog grada nastavlja da probija granice kada je u pitanju odabir gostiju koji se iz ponedeljka u ponedeljak utrkuju ko će više da napadne Srbiju i njenog predsjednika Aleksandra Vučića.

Tako su se u dotičnoj emisiji na ovom lokalnom javnom emiteru u poslednja dva mjeseca, pored lokalnih ekstremista i šovinista, izređali njihovi saborci – izvanjci Aljbin Kurti, Rada Trajković, Dragan Bursać i ostali petstoevraši koji imaju zadatak da brane tekovine Mila Đukanovića.

Po istim kriterijumima Nikčević je juče ugostila urednika sarajevskog portala Istraga Avda Avdića.

Radi se o portalu koji je ugrozio bezbjednost sina predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Danila, prilikom njegovog dolaska na proslavu Dana Republike Srpske. Ovaj kontravrezni portal prepoznat po širenju neistina, je objavio diplomatsku prepisku između ambasada Republike Srbije i Bosne i Hercegovine.

Taj portal objavio je izuzetno povjerljive podatke, koji se tiču sina predsjednika Srbije, Danila Vučića, poput matičnih brojeva članova njegovog obezbjeđenja, serijskih brojeva naoružanja koje nose sa sobom, njihovih brojeva telefona. Ipak najeklatantniji primjer kršenja mnogo kodeksa, bezbjednosnih procedura i zakona u BiH, jeste da je ovaj medij bez ikakve cenzure objavio i dio diplomatske prepiske u kojoj se vidi tačno vrijeme kada će sin predsjednika Srbije preći granični prelaz, koji granični prelaz je u pitanju, kao i tablice vozila u kome će biti.

Povodom ovog neviđenog diplomatskog skandala, ozbiljnog krivičnog djela i zloupotrebe bezbjednosnih službi sa ciljem ugrožavanja bezbjednosti sina Aleksandra Vučića još uvijek niko nije odgovarao. Baš kao što niko godinama ne odgovara za pokušaj ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici 11. jula 2015. godine.

Inače portal Istraga je u samoj BiH poznat po brojnim afera koje su rezultirale odlukama Vijeća za štampu u BiH koje su po pravilu išle u korist lica koja su se našla na udaru ovog kvazimedija.

Slučaj Mirele Bubalo: Namjerno insinuirali da je ona osoba na snimku

U jednoj od odluka, gospođa Mirela Bubalo podnijela je žalbu Vijeću za štampu BiH, tvrdeći da su tekstom na portalu istraga.ba povređena njena osnovna ljudska prava i da je tekst pokušaj tendencioznog i zlonamernog rušenja njenog ugleda. Ona tvrdi da su je u jednom tekstu lažno predstavili: „Nisu tačni navodi da se na fotografijama koje ste objavili u članku nalazi Mirela Bubalo prilikom predaje anonimne prijave protiv gospodina Osmana Mehmedagića. Na fotografijama se ne nalazim ja. Jedina sličnost izmeđe mene, stvarne Mirele Bubalo, i osobe za koju tvrdite da je Mirela Bubala je plava kosa. Ciljano niste objavili fotografije na kojima se vidi lice djevojke jer ste svjesni da se na tim fotografijama ne nalazim ja.”

Njena žalba je, naravno, prihvaćena. U skladu sa žalbenom procedurom, Vijeće za štampu u BiH zatražilo je urednički stav povodom žalbe Mirele Bubalo. Do dana održavanja sednice Žalbene komisije, urednik nije dostavio odgovor, niti je udovoljeno zahtjevu žalbenice za objavom demantija. Žalbena komisija konstatovala je da je demanti bio vrlo kratak, jasan i u skladu sa svim preporukama, te da nije postojao niti jedan razlog da portal ne objavi upućeni demanti. Time su prekršeni član 7 – Mogućnost odgovora i član 9 – Privatnost, Kodeksa za štampu i onlajn medije BiH.

Glavna tužiteljka BiH bila na udaru, i njena žalba je usvojena

Još jedan primjer obraćanja Vijeću za štampu u BiH povodom kršenja prava građana i novinarskih kodeksa od strane portala istraga.ba jeste onaj u kome se, ni manje ni više, ovom tijelu obratila glavna tužiteljka Tužilaštva BiH Gordana Tadić. Ovaj portal objavio je tekst sa naslovom „Svi atentati na Gordanu Tadić: Eskort i dama”, na koji je Tadićeva uložila žalbu koja je, naravno, prihvaćena. U skladu sa žalbenom procedurom, Vijeće za štampu i onlajn medije u BiH zatražilo je urednički stav povodom žalbe Tužilaštva BiH. Uredništvo portala istraga.ba u dostavljenom skandaloznom odgovoru ovom regulatornom tijelu navodi: „S obzirom na to da su Vaši zaključci do sada bili proizvoljni i da u Vašim strukturama sjede osobe povezane sa medijima koji provode javni reket, nemam namjeru uopšte odgovarati na vaše upite. Sve dok se ne izjasnite o dosadašnjim napadima u medijima koje stoje iza vaših rukovodilaca.” Komisija je konstatovala da novinari imaju pravo i obavezu izvještavati i propitivati rad javnih ličnosti, među kojima su i nosioci pravosudnih funkcija. Ali isto tako, imaju i obavezu obavljivati relevantne navode njihovih demantija poput tvrdnji o vođenju krivičnih postupaka protiv osoba osumnjičenih da su im upućivali prijetnje, što u konkretnom slučaju nije učinjeno, čime je povrijeđen član 7 – Mogućnost odgovora, Kodeksa za štampu i onlajn medije BiH.

Gordana Memliju predstavili kao kriminalca, nisu objavili demanti

Još jedan građanin BiH, čija je žalba protiv portala istraga.ba usvojena, jeste Gordan Memlija, koji se žalio Vijeću za štampu BiH, i njegova žalba je naravno – usvojena. On se obratio povodom teksta „Mirza Gačanin pušten na slobodu: Holandsko pravosuđe nastavlja procesuirati člana kartela Tito i Dino koji je prao novac preko sarajevskih biznismena” od 12. 3. 2021. godine, objavljenog na portalu istraga.ba. Žalbena komisija Vijeća za štampu i onlajn medije u BiH utvrdila je kršenje člana 7 – Mogućnost odgovora, Kodeksa za štampu i onlajn medije BiH, s obzirom na to da žalbeniku nije pružena mogućnost odgovora.

Protiv Avdića se vodi krivični postupak u Sloveniji

Protiv Avdića se vodi i jedan krivični postupak u sudu jedne od zemalja članica Evropske unije. U pitanju je Slovenija, gdje je sud u Mariboru pokrenuo postupak protiv urednika portala Istraga.ba zbog sumnji da je počinio krivično djelo.

Osovina Podgorica-Sarajevo-Priština ne odustaje od nauma da sruši Vučića

Nedugo prije Avdića, Nikčević je u svojoj autorskoj emisiji ugostila Dragana Bursaća, Aljbina Kurtija i Radu Trajković. Poslednji dvojac je gostovao na Fašističkoj TV u jeku kosovske krize koja je zamalo izazvala sukobe u našem regionu. Kurti i Trajković su iskoristili termin kod Milove privatne novinarke tako što su napadali Aleksandra Vučića. Nema sumnje da je Avdić poziv od Tamare Nikčević zavrijedio nedavnim ugrožavanjem života Danila Vučića. Udari na predsjednika Srbije i njegovu porodicu postali su glavna preporuka za gostovanje u ovoj emisiji koja broji poslednja emitovanja. Za očekivati je da će se ista ukinuti onog trenutka kada prodemokratske snage preuzmu vlast u Podgorici. Nema sumnje da će se na taj način djelimično pročistiti crnogorska medijska scena i da će se Avdiću i ekipi petstoevraša suziti manevarski prostor.

Inače, Abdić je u jučerašnjoj emisiji „briljirao“, posebno izjavom da se u regionu prave Kraljevine Srba (bez Crne Gore i Republike Srpske), Albanaca (u kojoj tzv. Kosovari gube tzv. nezavisnost) i Hrvata.

– Pravi se Kraljevina Srba, Hrvata i Albanaca, u kojoj nema mjesta ni za Crnogorce, ni za Bošnjake, ni za Kosovare. Kosovo pritom plaća najveću cijenu Velike Albanije jer gubi nezavisnost. Crna Gora će ostati nezavisna država jer Srbija nema potrebu da joj ugrozi teritorijalni integritet dok god joj kontroliše sve institucije. U BiH Milorad Dodik nema motiv da ruši državne institucije kada će ući u njih – objašnjava Avdić.

On je optužio Bošnjačku stranku da boluje od Štokholmskom sindroma, zato što ne napušta Vladu Crne Gore kojom rukovodi Dritan Abazović. On je optužio aktiviste vlade da protjeruju bošnjačko stanovništvo sa sjevera Crne Gore (vjerovatno misleći na masovno iseljavanje Bošnjaka iz Rožaja, Plava, Gusinja, Bijelog Polja, Petnjice u Podgoricu u potrazi za boljim životom).

Osvrnuvši se na činjenicu da u crnogorskoj Vladi kojoj je izglasano nepovjerenje i dalje sjede ministri Bošnjačke stranke, uprkos apelima dijaspore i određenih političkih i društvenih krugova da je napuste, Avdić navodi da je to samo još jedno isto poređenje.

– I u BiH Bošnjaci isporučuju ključne institucije Srbima. To je ista politika, srbijanski dio Sandžaka je blizak režimu Aleksandra Vučića. I ovi Bošnjaci prave kardinalnu grešku jer žive u zabludi da će im neko, ko im noćima prolazi pored kuće i uzvikuje ‘Nož, žica, Srebrenica’, da se ubijaju balije i da je ovo Srbija, biti partner u budućnosti. To je Štokholmski sindrom, a postoji i određena vrsta straha – ocijenio je Avdić.

4 Comments
 1. PLATON komentariše

  Tamaru Nikcevic samo treba pitati da li ima prst obraza da zivi u Beogradu?

 2. Sloboda komentariše

  Ignorisanje fasista je najbolji vid borbe protiv njih, jer su trenutno nemocni da bilo sta urade jer nemaju drps iza sebe.
  Ionako niko ne gleda fasisticki medij i zato mu ne treba davati propagandu.

 3. Sparta komentariše

  Ovaj Avdo Avdić kao i svi na fašističkoj gradskoj televiziji priča priče po nalogu DPS a…to je jasno…Kad se milatović ustoliči kao gradonačelnik i Pg.parlament izmjeni ova tv.se mjenja iz korijena i mnogi će odgovarati za jezik mržnje i raspirivanje nacionalne i vjerske podjele…Tamara će predvoditi te prozvane a iza nje i slatka fašistkinja sa naočarima koja vodi slične emisije kao i vijesti tv…Gradske..

 4. Bura komentariše

  Laže da živi u Bg bleji u pg i nk samo rijetko izlazi. U Bg je zivjela 10ak godina i lizala guzicu canku cedi latinki borki srdji popovicu. Konstanta, svi su je drzali za primitivnog mediokriteta iz provincije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.