Milo pobrkao Odbore u Skupštini: Obavještava Zakonodavni da kao predlagač nije u mogućnosti da prisusvuje na zasijedanju Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu! (FOTO)

3

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović obvijestio je Zakonodavni odbor da kao predlagač Predloga odluke o skraćenju mandata Skupštine Crne Gore, zbog ranije preuzetih obaveza, ne može učestvovati na sjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

U odgovoru na poziv predsjednice Zakonodavnog odbora Maje Vukićević, Đukanović je pogriješio naziv odbora.

Kao što se može vidjeti na slici, Đukanović je kao adresata pravilno naveo Zakonodavni odbor, međutim u tekstu pravi previd i odbor koji je zadužen da razmatra njegovu odluku pogrešno oslovljava Odborom za politički sistem, pravosuđe i upravu.

– U skladu sa Vašim pozivom za prisustvo na sjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, obavještavam Vas da zbog ranije preuzetih obaveza nijesam u mogućnosti uzeti učešće, pa toga, u skladu sa Poslovnikom Skupštine Crne Gore, u ime institucije Predsjednika Crne Gore, za predstavnike predlagača akta – Predloga odluke o skraćenju mandata Skupštine Crne Gore, ovlašćujem savjetnika za ustavni sistem i pravna pitanja Borisa Bastijančića, kao i savjetnicu za saradnju sa državnim organima Natašu Pešić – stoji u dokumentu koji potpisuje Đukanović.

 

Ovo je već drugi, istina manji, propust ustavobranitelja – predjednika Crne Gore i njegove službe koji se očito nalaze u nekom magnovenju.

Podsjetimo, prvi proceduralni propust napravili su prilikom prvog upućenog Predloga za skraćenje mandata Skupštine Crne Gore, zbog čega je predsjednica najvećeg zakonodavnog tijela vratila nepotpuni zahtjev nazad predsjedniku koji je potom ispravio propust i uputio opet identičan predlog na razmatranje Skupštini.

I ova sitna greškica samo potvrđuje koliko je Đukanoviću stalo do političke karijere koja se bliži kraju posle 30-ak godina žrtvovanja za Crnu Goru. Sva njegova pažnja je usmjerena samo na to kako da sklopi aranžman koji bi ga zaštitio od krivične odgovornosti za svoja nepočinstva tokom duge političke karijere i koji bi mu omogućio i da se u političkoj penziji, bez stresiranja, bavi biznisom koji je prostorno neograničen.

Svojim svakodnevnim opstrukcijama, lider DPS-a, kod svojih partnera sa Zapada, želi da izdejstvuje što povoljnije uslove za politčko penzionisanje, a da li će u tome uspjeti pokazaće vrijeme pred nama.

3 Comments
 1. IdiJoti MNE komentariše

  Slaba roba u zadnje vrijeme.
  Kako su pali kavačani vrlo slaba roba dolazi

 2. Srdjan Lonchar komentariše

  Pazi kakav je to NEPISMENJAKOVIC. On je ochigledno ovo izdiktirao da objave kao njegov odgovor. Kao Diktator, on nikome nije nikad polagao nikakve rachune. Sad je na muci, MORA DA ODGOVORI na pismeni zahtev.

  Ovo treba da pokazete svojoj deci (uzrast od 4 og razreda do zavrsetka gimnazije), da vide shta ce postati od njih, ako ne rade domace zadatke i ako beze sa chasova:

  1) Ako si nepismen, nedovoljno pismen, izrazavaj se u prostim i eventualno prostoproshirenim recenicama. Milo (bio najgori student generacije) stalno govori u gramatichkom haosu, nazvanom „run-on“ rechenicama (beskrajne rechenice).

  Primer: „Kad sam danas doshao sa posla, nashao sam nasheg psa na verandi, gde se pokakio na parket, za shta ja najvishe krivim tashtu, pa sam ja savio Njujork Tajms i udario psa po dupetu tri puta…. on and on…“

  2) Nema nijedne rechi da je O.K. Sve je pogreshno:

  “ U SKLADU s VASHIM POZIVOM“??? Deco, kad pishete ESEJ/ PISMENI SASTAV u shkoli i kasnije kad porastete, u formalnoj komunikaciji ne smete da koristite skracenice poput „S VASHIM POZIVOM“. To odrazava lenjost, komotnost, neprofesionalnost, kafanski zargon. Morate reci „SA POZIVOM“, a ne „S POZIVOM“ …poso’… Ne mozes da kazesh „u SKLADU sa vashim POZIVOM, ili u skladu sa vashim telefoniranjem, jer se tu ne radi niokakvom „SKLADU“. Naprotiv on je celu stvar stavio u NESKLAD sa pozivom…. Trebalo je da kaze; „POVODOM VASHEG POZIVA DA PRISUSTVUJEM…“ DECI TREBA DA OBJASNITE DA SVAKA RECHENICA MORA DA IMA kao minimum – RADNJU I KO VRSHI RADNJU (predikat i subjekat)….

  3) „U skladu s vashim pozivom ZA PRISUSTVO“… Ne postoji „POZIV ZA PRISUSTVO“????
  U francuskoj se ta gramatichka greshka naziva „antécédent manquant“. Na srpskom bi rekli „ne mozesh ga uhvatiti ni za glavu ni za rep“…. „POZIV ZA PRISUSTVO“ (Ko? Shta?)….DECI TREBA DA OBJASNITE DA SVAKA RECHENICA MORA DA IMA RADNJU I KO VRSHI RADNJU…. U suprotnom napravio si „antécédent manquant“ neodredjenost – ne zna se ni ko pije ni ko placa, sto u ugovorima moze da koshta milione $… Ovde ne govorimo o Internet, FB, Tvit, tik-tok zezanju.

  4) U legalno praksi, velikim slovima se daje akcenat vaznosti … „Defendant/Plaintiff“…“Branjenik/ Optuzeni“… Isto vazi za naslove knjiga, koji sadrze vise reci, pa se pochetak svake rechi u naslovu pishe velikim slovom. Milo samo pise Odbor sa pochetnim velikim slovom dok ostatak pishe malim slovima: Odbor za politichki sistem, pravosudje i upravu.

  5) Na kraju kaze da je delegirao dva svoja savetnika da umesto njega dodju u Skupstinski odbor. Chak itu prostu stvar ne ume da iskaze u gramatichki korektnom obliku:

  On kaze da je poslao „Marka Petrovica KAO I Jagosha Markovica“. To je nova glupost: „Predlazem ovoga KAO I onoga“. Predlazem Vesnu KAO i Staniju“.
  Evo njegovog originala: „Ovlashcujem savjetnika Borisa Bastijanchica KAO i savjetnicu Natashu Peshic“!! Deco, pogledajte kakav je ovo NEPISMENJAKOVIC, vezica „KAO“ je ovde nepotrebna, treba da je izbacite, jer izaziva pogreshno znachenje da se radi o POREDJENJU DVA SAVETNIKA. Treba da pise: “ „Ovlashcujem savjetnika Borisa Bastijanchica i savjetnicu Natashu Peshic…“

  Nebesa otvorite se!

 3. Milutin komentariše

  Odbore su mu pobrkali ovo dvoje stručnjaka koje predlaže da ga zamijene. Car je go jer se poslednjih dvadeset godina okružio neznalicama. Nije želio za saradnike ljude od znanja i integriteta. Svako bira prema sebi pa i predsjednik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.