Milo ćuti o Temeljnom ugovoru, a DPS se češlja, ali neće rušiti Vladu!

3

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nije se oglašavao sa NATO samita iz Madrida povodom nacrta Temeljnog ugovora koji bi trebalo da potpišu Vlada Crne Gore i Srpska pravoslavna crkva.

Čovjek koji je prethodnih godina izgradio reputaciju progonitelja Crkve i koji je na partijskom kongresu obećao rješavanje crkvenog pitanja u Crnoj Gori drugi dan ne daje izjave o gorućem pitanju koje prijeti da uruši odnose u vladajućoj većini koja egzistira na podršci DPS-a u Skupštini Crne Gore.

Nažalost svojih vjernih pristalica koje je 5. septembra prošle godine okupio na Cetinju u namjeri da spriječi ustoličenje Mitropolita crnogorsko- primorskog Jonaikija u Cetinjskom manastiru, „otac nacije“ ima preče brige, a to su podrška Volodimiru Zelenskom u samoubilačkom ratu sa Rusijom, te prijem Švedske i Finske u NATO pakt.

Takođe, kako BORBA saznaje, nacrt Temeljnog ugovora nije mnogo uznemirila DPS-ovo članstvo.

To se može zaključiti i po rijetkim i prilično blagim saopštenjima koje su izdali DPS-ovi juniori koje, u ovom trenutku, očigledno mnogo više zanimaju pozicije po dubini nego rješavanje crkvenog pitanja u Crnoj Gori zbog kojeg su izgubili vlast 30. avgusta 2020. godine.

Na osnovu toga se može izvući zaključak da DPS zbog Temeljnog ugovora neće rušiti 43. Vladu Dritana Abazovića, već će najvjerovatnije svoje ćutanje po ovom pitanju pokušati da naplati dodatnim brojem mjesta po dubini.

3 Comments
 1. Visegrad 2021 komentariše

  POGLEDAJ OVE PETORKE,UDARNE.
  NJIMA DOLAZI KRAJ I POCETAK ROBIJE OD PO 50 god.

 2. Marko komentariše

  Srušice crnogorci i vladu i Mila i vase šefove u CG,dosta je bilo,maske su pale.

 3. Dobro je što utekoh od tud komentariše

  Tuga od države prevaranti vladaju u njoj
  Nezna se koje gori pozicija ili opozicija

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.