Milić konačno na slobodi: Nakon ukidanja pritvora, napustila Ambasadu Srbije!

5

Pravosnažno oslobođena u postupku “državni udar” Branka Milić dobila je rješenje i napustila je Ambasadu Srbije u Podgorici, potvrdio je “Borbi” ambasador Srbije Vladimir Božović.

“Branka Milić je upravo napustila zgradu Ambasade Srbije u Crnoj Gori. Time je završena sva procedura i ova hrabra žena je napokon slobodna”, potvrdio je Božović.

Branki Milić je ranije ukinut pritvor ali nije mogla da napusti ambasadu dok rješenje nije postalo pravosnažno.

Ona je ranije poručila da je čistog obraza i duše i da nije kriva za djelo koje joj Specijalno državno tužilaštvo stavlja na teret, te da će to dokazati u ponovljenom postupku.

Ona je nakon ukidanja presude kazala, da želi da vjeruje da se u Crnoj Gori uspostavlja sistem vrijednosti u kome više nikada neće biti moguće da se progone, tamniče, sude i protjeruju nevini ljudi. Zahvalila se svima koji su joj pružali podršku.

Podsjetimo. Milićeva je prvostepeno osuđena na tri godine zatvora zbog pokušaja navodnog državnog udara na izborni dan 2016, a u Ambasadi Srbije u Podgorici provela je duže od dvije godine.

Ona je jedna od 13 optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine koje je Viši sud, maja 2019. osudio na zatvorske kazne.

Apelacioni sud Crne Gore je 5. februara ukinuo presudu i predmet vratio na ponovno suđenje.

 

 

5 Comments
 1. Ivi komentariše

  Idi Branka, ti si svoje odrobijala. Moralo se nekako silom na sramotu ući u NATO, pa su najjednostavniji bili srpski sužnji da uguraju guzicu. E bogami se bez puške neće micati, to ne može izborima, svake će da pofukaju.

  7
  1
 2. TomoP. komentariše

  Sad presavi tabak i tuzba protiv CG. Naplati svaki minut ovog izivljavanja. Mi cemo sve to da platimo kao i sve ostale milove i dps igre i prevare. A vlada i pojedinci ce da zastite zastidje zvano katnic i drzace ga koliko god budu mogli. Cim neko iz evrope nesto i pomisli ovi nesrecnici krecu to da sprovode. Samo ne znam u cije ime i za cije pare to rade. Sigurno to ne rade zato sto narod od njih to trazi. Ovo je sramno.

  7
  1
 3. E viva komentariše

  Proci ces kao Irinej,Amfilohija ,Artemije I svi ostali koji su zeljeli lose Crnoj Gori

  1
  4
  1. Ivi komentariše

   I kao Duško Jovanović. Ne sumnjamo da su puške spremne. A i oni isto kao u to doba.

   1
   2
 4. E viva komentariše

  Raspadu stari

  1
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.