Milatović – Maslenikov: Rusko tržište od velike važnosti za oporavak turizma

0
 Crnu Goru i Rusiju povezuju bogati istorijski odnosi koji su poslednjih nekoliko godina bili na niskom nivou, postoji želja da se oni u narednom periodu poboljšaju, ocijenjeno je na sastanku ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatoviča i ruskog ambasadora Vladislava Maslenikova.
Milatović je upoznao sagovornike sa stavom Vlade Crne Gore po pitanju evroatlanskih integracija i jasne vizije Crne Gore kao članice EU uz istovremeno održavanje dobrih bilateralnih odnosa sa Rusijom naročito u pogledu investicija, turizma i trgovine.
S tim u vezi on je poslao snažnu poruku ruskim investitorima da je ovo Vlada sa nultom tolerancijom na korupciju, i da se naporno radi na uspostavljanju povoljnog poslovnog ambijenta.
Ministar je ambasadora upoznao sa planovima Vlade za restrukturiranje kompanije Plantaže koja je primjer lošeg upravljanja u državnim kompanijama, a čiju finansijsku poziciju je dodatno otežao i gubitak ruskog tržišta.
On je kazao da su tokom pandemije COVID-19, Crna Gora i Rusija još jednom pokazale da mogu uspješno sarađivati, o čemu svjedoči i brza reakcija i isporuka ruskih vakcina koje će nemjerljivo dati doprinos u imunizaciji građana Crne Gore.
Imajući u vidu da su upravo turisti iz Rusije naši tradicionalni gosti, ministar je istakao značaj uspostavljanja direktnih avio letova kako bi se omogućio nesmetan dolazak turista, te da se nada da će turisti iz Rusije i u sezoni koja je pred nama nastaviti da dolaze u što većem broju.
Na toj liniji rekao je da Vlada predano radi kako bi spremno dočekala predstojeću turističku sezonu.
U cilju promocije naše zemlje u Rusiji, crnogorska delegacija, u okviru koje će biti državna sekretarka za turizam, nacionalna turistička organizacija i turistička privreda, će naredne sedmice prisustvovati turističkom sajmu u Moskvi.
Osvrnuvši se na predstojeću turističku sezonu Ambasador Rusije je izrazio nadu da će napori Vlade Crne Gore u suzbijanju epidemije COVID-19 dati vidljve rezultate i dovesti do što brže stabilizacije epidemiološke situacije u zemlji što bi moglo stvoriti preduslove za dolazak turista iz Rusije.
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.