Milatović odbio Vukovićev poziv sa konsultacije: Ne sastajem se sa onima koji uzurpiraju izbornu volju, vidjećemo se na dan primopredaje dužnosti

2

Kandidat za gradonačelnika Podgorice iz pokreta Evropa sad Jakov Milatović odbio je poziv odlazećeg gradonačelnika Ivana Vukovića i kazao da se ne konsultuje sa onima koji uzurpiraju izbornu volju građana Podgorice.

„Gospodine Vukoviću, kao civilizovan i racionalan čovjek – uprkos već višemjesečnoj uzurpaciji vlasti, sastaću se sa Vama na dan primopredaje dužnosti, ukoliko prije toga, od strane većine odbornika, budem izabran za gradonačelnika Podgorice. Do tada, želim da vjerujem da ćete uložiti onoliko slobode koliko vam je ostalo da se proces mirne tranzicije vlasti u Podgorici što prije okonča“ navodi se u saopštenju Jakova Milatovića, predsjednika Pokreta Evropa sad.

Milatović kaže da uzimajući u obzir dešavanja kojima javnost svjedoči više od 40 dana traje pravna lakrdija u kojoj Vuković i njegova partija koriste prljave instrumente kako bi se adekvatno spakovali i uz sve ostale uzurpatore vlasti napustili funkcije koje im ne pripadaju.

„Građani su Vukoviću rekli da je nepoželjan, ali i Upravni sud da je nezakonit, i to u trajanju od 5. jula! Ipak, navika da DPS tumači pravo onako kako mu odgovara odražava se i kroz napuštanje sjednica predsjednika Izborne komisije, i Vukovićevog saborca, Veselina Vukčevića kad god ga pravo svede u obavezu da svoj posao radi po zakonu, a ne po partijskom naređenju, dodaje Milatović.

Da je Vukoviću stalo do građana, imao bi mjere u svojoj poslušnosti prema partijskom vođi, i ispoštovao ono što je poručio one večeri kada je i jasno izgubio izbore, podvlači kandidat za gradonačelnika Podgorice i dodaje da je razlika između Vukovića i njega je što je on slobodan čovjek, a on očigledno nije.

„Da mu je stalo do građana poslušao bi konsultacije sa njima – što upravo izbori i jesu – i prestao da kroz partijske mehanizme opstruira mirnu primopredaju vlasti, čime građane i građanke Podgorice, uz pomoć desničarskih pojedinaca i organizacija, drži kao političke taoce. Međutim, i ovome će uskoro biti kraj, zaključuje Jakov Milatović u saopštenju.

2 Comments
 1. Srdjan Lonchar komentariše

  Borba nije dobro izvestila juce o izjavi Ivana Vukovica.

  Naravno nenamerno su isekli samo prvi deo izjave gde Ivan kaze da bi zeleo da se sastane sa Jakovom Milatovicem BUDUCIM GRADONACHELNIKOM PG, da bi mu pomogao u TRANZICIJI.

  Po tome Ivan izgleda kao pravi EVROPLJANIN, koji je kao i u danu izbora priznao VELIKI PORAZ DPS-a.
  .
  .
  .
  Medjutim kad sam otishao na sajt Vijesti, tamo imate chitavu video izjavu Ivana Vukovica, gde u prvom delu kaze sve ono sto je Borba nespretno iznela, ali potom dodaje „KAD MERODAVNI DRZAVNI ORGANI OVERE IZBORE“!

  A to znachi – kad IZBORNE KOMISIJE I USTAVNI SUD POTVRDE IZBORE!!!!

  To je zaista EVROPSKI SKANDAL par ekselans.

  Gabriel Eskobar i ambasade kazu da je u CG DUBOKA USTAVNA-INSTITUCIONALNA KRIZA. To apsolutno nije tachno. Ne postoji ni duboka ni plitka kriza u Skupshtini CG. Postoji funkcionalna vecina, koja je izabrala svog Mandatara za Vladu.

  Postoji duboka kriza sa IZBORNIM KRADJAMA DPS-a, koje nemaju nikakve veze sa Ustavnim Sudom, jer se radi o ochiglednim izbornim kradjama, tu ti ne treba nikakav Ustavni Sud, da nesto presudi. Pogledajte izbore u Shavniku!! To nije DUBOKA KRIZA U CG. To je DUBOKA KRIZA SA DPS-vom IZBORNOM KRADJOM. To je njihov IZBORNI LOPOVLUK. To treba jasno POJASNITI.
  .
  .
  .
  Zamisli Vukovic priznao UBEDLJIV PORAZ DPS-a, ali kaze – TREBA SACHEKATI DA SE VIDI SHTA CE RECI USTAVNI SUD I DPS IZBORNA KOMISIJA U PG!!!

  Dakle, posto je cela CG u VD statusu, TREBA NASTAVITI NA ISTI NACIN DA SE 100% ISPOSHTUJE NARODNA VOLJA, DA SE:

  – PONOVO POTVRDI ZAKON O ZABRANI PREDSEDNIKU DA NE SME DA SE ZAKLJUCHA U SOBU I DA ODBIJA DA IZADJE I UCHINI SVOJU CEREMONIJALNU DUZNOST PREDAJE MANDATA ONOME, KO IMA 41 GLAS VECINU. DA SE TA CEREMONIJALNA FUNKCIJA PRIVREMENO PREBACI NA PREDSEDNICU SKUPSTINE.
  – DA SE FORMIRA POBEDNICHKA VECINSKA VLADA U KOJU BI USHLI I PREDSTAVNICI EVROPA SAD I NEREVANSHISTICHKE MANJINE.
  – DA SE POD HITNO PREDJE NA IZBOR NOVOG USTAVNOG ZAKONA, IZBACE IZ SPISKOVA SVI MRTVI DPS GLASACHI, SVI MULTIPLE DPS GLASACHI…
  – DA SE IZGLASA VEC PRIPREMLJEN ZAKON O POREKLU IMOVINE.
  – DA SE ISTRAZI POZADINA SHVERCA DUVANA.
  – DA SE ORGANIZUJU NOVI PREDSEDNICKI IZBORI SA PRVIM, PRAVIM GLASACHIMA
  To sve moze da se uradi do maja 2023.

  – Za svo vreme treba pokushavati da se dodje do izbora kvoruma US. Sumnjam. Ali definitivno kad se dobije novi Predsednik CG, sa konachnim prelaskom vlasti od DPS i piona na pobednichku koaliciju, tad ce se DPS raspasti isto kao sto je to bio slucaj sa DS u SR, kad nisu mogli da ponude poso’ od najveceg POSLODAVCA u CG, a to je JAVNI SEKTOR (USTANOVE, POLICIJA, VOJSKA, DRZAVNE FIRME, ZDRAVSTVO….)

  – Tad se mogu (recimo do kraja 2023) sprovesti i parlamentarni izbori.

  Tad ce biti lako doci do 3/4 odnosno 3/5 skupstinske vecine za ceo sudski-tuzilachki sistem.

  Tad novi, poshteni sudski-tuzilachki sistem moze da razmatra sve nakupljene zalbe i da proglasi finalni status do tada VD vlasti.

 2. BATO komentariše

  IVO BIDON!!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.