Milatović iz sjedišta NATO-a poručuje: Bićemo kredibilan partner alijanse, to je politika koju ću promovisati kao predsjednik!

3

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović danas je posjetio sjedište NATO-a u Briselu gdje je razgovarao sa zamjenikom generalnog sekretara NATO-a Mirčeom Džoanom.

Milatović je podsjetio da je ovo njegova prva zvanična posjeta nakon inauguracije na mjesto predsjednika Crne Gore 20. maja.

„Kada sam došao u Brisel bilo je potpuno očekivano da posjetim i sjedište Alijanse da bih poslao poruku da je Crna Gora bila, jeste i biće kredibilan član NATO-a, saveznik od povjerenja i to je politika koju ću promovisati kao novi predsjednik Crne Gore. Takođe sam htio da prenesem poruku koja se odnosi na naša vojna izdavanja koja su dio budžeta za 2023. godinu, po prvi put ćemo premašiti procenat od dva odsto BDP-a koji se izdvaja u tu svrhu, što je takođe važna poruka“, kazao je Milatović.

Treća poruka koju je prenio NATO saveznicima je ona koja se odnosi na spoljnu politiku i pristupanje Evropskoj uniji.

„Cilj za vrijeme mog predsjedavanja je da Crna Gora uđe u EU i da jačamo dobrosusjedske odnose sa svim zemljama Zapadnog Balkana“, naveo je Milatović.

Dijalog jedino rješenje za slike koje dolaze sa sjevera Kosova

Predsjednik Crne Gore je istakao da mu je veoma žao zbog slika koje dolaze sa Kosova i Metohije.

„Već sam razgovarao o tome sa predsjednikom Srbije i predsjednicom Kosova, pokušavajući da pošaljem poruku mira iz Crne Gore i podstaknem dijalog kao jedino rješenje za slike koje svi vidimo a koje dolaze sa sjevera Kosova“, zaključio je Milatović.

 

3 Comments
  1. Bokelj komentariše

    Gade oksfordski!!@

  2. Krsto komentariše

    Pi smradu!

  3. Bajro komentariše

    Smradu…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.