Milan Lekić za BORBU: Ubrzo ćemo formirati vlast, izmijenićemo kolonijalni odnos republičke vlasti prema Pljevljima!

1

Nosilac liste „Za budućnost Pljevalja“ Milan Lekić izjavio je za BORBU da će nova lokalna vlast u tom gradu biti ubrzo formirana.

Lekić je ispred koalicije „Za budućnost Pljevalja“ već obavio razgovore o formiranju vlasti sa listom koju je predvodila Demokratska Crna Gora, kao i sa Pokretom Evropa sad!

On je izrazio namjeru da u narednom periodu obavi razgovore i sa koalicijom SNP-URA i predstavnikom Stranke pravde i pomirenja.

– Obavili smo razgovore sa koalicijom „Idemo ljudi“ i listom Evropa sad! Imam namjeru da razgovaram sa koalicijom SNP-a i GP URA, a pozvaću na razgovor i gospodina Đurđevića iz Stranke pravde i pomirenja – kazao je Lekić.

Kako je istakao, na pregovorima sa Demokratama i Evropom sad nije bilo riječi o kadrovskim rješenjima, a programi tri liste su skoro u potpunosti usaglašeni na zadovoljstvo Pljevljaka koji su 23. oktobra poslali DPS u opozicione klupe.

– Pričali smo o našim programima koji su skoro i poklopili. Naročito smo se saglasili kada su u pitanju socijalni programi i obećanja građanima Pljevalja. Oni će biti apsolutno podržani od buduće vlasti i svih koalicija koji će učestvovati u vršenju vlasti. Složili smo se da vodimo računa o interesima građana. Svjesni smo da Pljevljima nedostaje pravih kadrova, ali ćemo se truditi da odaberemo najbolje – naveo je Lekić i dodao da je nije bitno ko će pokrivati rukovodeće pozicije u novoj vlasti.

– Nećemo se previše obazirati na to čije su funkcije. U ovom momentu samo znam da ćemo učiniti sve da vlast služi dobrobiti prvenstveno građana, ne gledajući na svoje lične ambicije i pozicije – rekao je Lekić.

On je naglasio prioritete nove lokalne samouprave.

– Prioriteti su da izmijenimo kolonijalni odnos republičke vlasti prema lokalnoj upravi. To je osnovno, odatle kreću sve druge promjene.  Planiramo pvećanje prihoda na račun izmjena paketa Zakona, među kojima je ključan Zakon o akcizama i dio koji se odnosi na stavku na ugalj kao akciznu robu, kao i izmjene Zakona o finansiranju lokalnih samouprava -zaključio je Lekić za BORBU.

 

1 Comment
  1. Pljevljak komentariše

    Bravo Lekicu!!! Jedini politicar koji vodi racuna o Pljevljima i Pljevljacima
    Zato je ubjedljivo i pobjedila izborima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.