Mikijelj: Odnos Morskog dobra i hercegnovske rivijere promijeniće se nabolje

1

Direktor JP Morsko dobro, Mladen Mikijelj, razgovarao je sa odbornicima koalicije Za budućnost Herceg Novog i Boke i mještanima MZ Topla i kazao da će zajednički raditi na tome da se riješe nagomilani problemi na ovom području.

“Definitivno, saradnja između lokalne samouprave i Morskog dobra u prethodnom periodu nije bila na zadovoljavajućem nivou. Nažalost, uprava JP Morsko dobro nije bila spremna da sasluša građane Herceg Novog i na osnovu njihovih zahtjeva realizuje kapitalne projekte koji bi unaprijedili kvalitet života. Svakako sam obećao i gospodinu Otoviću i građanima Herceg Novog da će se ta saradnja u narednom periodu u značajnoj mjeri promijeniti’’, kazao je Mikijelj.

Kandidat za odbornika koalicije Za budućnost Herceg Novog i Boke sa područja Tople, Nebojša Vasović, govorio je o problemima ove mjesne zajednice. On je istakao da je prethodno rukovodstvo JP Morsko dobro imalo maćehinski odnos prema Toploj.

“Nekoliko puta smo ih kontaktirali, međutim, evo i prethodni direktor Jelušić nije imao sluha da dođe na Toplu da se vidi sa nama. Konkretno mislim na kultnu plažu koja se zove ,,Topla’’, ispod hotela koji drže Mađari. Očekujemo od novog rukovodstva Morskog da ponudi konkretna rješenja za našu mjesnu zajednicu”, rekao je Vasović.

Mikijelj je kazao da ,,što se tiče i Tople i čitave hercegnovske rivijere promijeniće se nabolje odnos Morskog dobra’’.

“Moj stav je da ono što je rađeno u prethodnom periodu, kada su pojedinci iz Budve donosili odluke za kompletnu rivijeru, mora se promijeniti. Želja nam je da kroz saradnju sa lokalnom samoupravom i mjesnim zajednicama dolazimo do rešenja koja će biti adekvatna i koja će trasirati put daljoj saradnji. Što se tiče konkretnih kapitalnih projekata, definitivno da ćemo u narednom periodu raditi sve kako bismo poboljšali plažne kapacitete i učinili sve da nemamo ovakvo stanje na lokalitetima koji su jako važni kako za građane Tople, tako i za građane Herceg Novog. Plan je da izvršimo kompletnu reviziju svih dugoročnih ugovora. Sve ono što nije uloženo u prostor a bilo je predviđeno ugovorenim obavezama ćemo u narednom periodu problematizovati i da u kraćem periodu kroz saradnju sa lokalnom samoupravom dođemo do projektnih zadataka i rešenja koji će poboljšati plažne kapacitete’’, rekao je Mikijelj.

1 Comment
  1. MIKI komentariše

    SRBI ZA SRBE, SVI ZA SRPSKU BOKU, SVI ZBHN.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.