Mihajlović: Đukanović crta metu Vučiću, može da se ljuti, ali ne da za poraz optužuje Srbiju

0

Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je da su izjave predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da ga je sa vlasti srušio jedan čovjek, optužujući predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za miješanje u izbore u Crnoj Gori, veoma opasne jer predstavljaju crtanje mete Vučiću na čelu.

“Ako je neko u regionu svojom uzdržanošću i odgovornim ponašanjem radio na tome da se sačuva stabilnost regiona, ako se neko nije miješao u unutrašnje stvari svojih susjeda, a da je istovremeno tražio puteve da se kao region bolje povežemo i da budemo primjer drugima kad je riječ o poštovanju prava nacinalnih manjina, onda su to Srbija i Aleksandar Vučić”, navela je Mihajlović, u pisanoj izjavi.

“Nažalost”, dodala je, “vidimo da se neki drugi ne ponašaju na isti način, već da im Srbija i srpski narod služe kao izgovor za sopstvene neuspjehe”.

Kako je navela, “Đukanović može da se ljuti zbog poraza na izborima, ali ne i da za svoj poraz optužuje Srbiju i njenog predsjednika, koji su pokazali mnogo više poštovanja za suverenitet Crne Gore nego Crna Gora za suverenitet Srbije”.

“Кo će biti na vlasti u Crnoj Gori odlučuju njeni građani, a jedino što Srbiju interesuje jesu prava i položaj srpskog naroda u Crnoj Gori, jer se tako ponaša odgovorna država”, rekla je Mihajlovićeva, koja je i ministar gradđevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.