Medojević: Najveća greška u mojoj karijeri – glasanje za Vladu švercera, lažova i prevaranata!

7

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević rekao je povodom dvije godine od izglasavanja 42. Vlade Crne Gore, da je kako kaže, Vlada koja je formirana od švercerskih tajkuna, krupnog kapitala duboke države oko kartela Vijesti i dielova Crkve, sa osnovnom idejom da se spasi Đukanović.

– Na današnji dan prije dvije godine izglasana je prva postđukanovićeva Vlada koja je treba da obavi zadatke od istorijske važnosti- da demontira korumpirani kriminalni totalitarni režim Đukanovića i sprovede nužne političke, institucionalne i ekonomske reforme i stvori uslove za mirnu demokratsku tranziciju i pomirenje. Nažalost, ova Vlada je formirana od švercerskih tajkuna, krupnog kapitala duboke države oko kartela Vijesti i dielova Crkve, sa osnovnom idejom da se spasi Đukanović, sačuvaju temeljne “vrijednosti” tog poretka i spriječi demontaža sistema – kazao je on.

Medojević ističe da se, nakon dvije godine Crna Gora nalazi u još dubljoj političkoj krizi.

– Sad nakon dvije godine, zemlja je u najtežoj političkoj, institucionalnoj, ekonomskoj, bezbjednosnoj i ustavnoj krizi, od uvođenja višepartijskog sistema. Bolesni eksperiment, formiranja Vlade suprotno izbornoj volji građana i na bazi dilova krupnog kapitala, krupnog šverca i djelova Crkve , doveo je do opšte krize povjerenja i legitimiteta, i ugozio samo postojanje i smisao države.

Medojević smatra, da je Vlada Zdravka Krivokapića obnovila šverc cigareta i narkotika i optužio čelne ljude 42. vlade da su bili saučesnici u tom poslu.

-Nakon svega viđenog, nameće se jedini logični zaključak. Suština postojanja i funkcije političkih , demokratskih, ekonomskih , pravnih institucija u Crnoj Gori je KONTINUITET šverca cigareta i droge.  Vlada Krivokapića je u maju 2021. obnovila šverc cigareta i narkotika i čelni ljudi te Vlade- Krivokapić, Abazović, Spajić i Vukšić su postali novopridošli abonenti i korisnici reketa kojeg šverceri cigareta i droge isplaćuju čelnim ljudima vlasti preko 30 godina.

Predsjednik PZP-a tvrdi, da je sukob u 42. Vladi nastao oko kontrole šverca cigareta i droge, slično kao sukob u jedinstvenom DPS-u 1996, i sukob Đukanovića i Miloševića.

– Sukob u 42. Vladi Crne Gore je nastao oko kontrole šverca cigareta i droge, slično kao sukob u jedinstvenom DPS 1996, i sukob Đukanovića i Miloševića. Abazović je želio potpunu kontrolu nad švercom i nije želio da dijeli kolač sa Krivokapićem, Spajićem i Vukšićem. I zato je uz pomoć DPS-a srušio Vladu. Sukob oko kontrole šverca je najdominantnija politička i društvena dinamika u Crnoj Gori u poslednjih 30 godina.

Medojević poručuje, da sve dok Crna Gora ne dobije premijera i Vladu koji ne plaćaju šverceri cigareta i droge, šverc ce biti “državni” posao iz koga se bogate bosovi mafije i korumpirane ličnosti iz vlasti

– Zato je postignut nacionalni konsenzus svih relevantnih političkih faktora i struktura moći u Crnoj Gori da DF ne može da uđe u Vladu. I sve dok Crna Gora ne dobije premijera i Vladu koji ne plaćaju šverceri cigareta i droge, šverc ce biti “državni” posao iz koga se bogate bosovi mafije i korumpirane bitange iz vlasti. Šverc cigareta i droge je suština postojanja Đukanovićeve Crne Gore. Krivokapić i Abazović su samo kontinuitet iste politike. Sve što se dešavalo u ove dvije godine, komite, patriote, srpska bratsva, zastave, grbovi, EU, NATO, Otvoreni balkan, izbor sudija Ustavnog suda, VDT, sportske reprezentacije, temeljni ugovori, Belvederske gume, Evropa sad, povećanje minimalne zarade…..Sve je to bila samo scenografija ove velike FARSE – zaključio je on.

 

7 Comments
 1. Zdravko Stanišić komentariše

  Kakav dzukac. Popišam ti se na karijeru.

 2. Rade/ komentariše

  Medp stari Milov spijun. Ovo laje ka i vazda jer ga puste da bi sakrio svoje spijunske, kriminalne tragove. Bagra nesojska proziva Krivikapica a nokat njegov ima vise cojstva no cio Medo, Izadji prevarantu na izbore bez skrivanja iza koalicija pa ces uc u parlament ali ka u prkno. Stari si ti montenetgrin i spijun DPS-a koji je glasa za sve podvale i prevare koje su radjena na stetu Srba.

 3. Kod-90 komentariše

  Pi smeće jedno, Srbi i dan danas hrane RADULOVIĆE, genocidaši u Branku i Branka koji traži sankcije za Rusiju. A onu kučad okolo da ne pričamo. Pi!

 4. Vuksan Lekić komentariše

  Sve tačno, pa možete vriskati ka jarci.
  Ovaj Avetni Zdravko i špijun Rade.
  Čuš priča o Krivokapićevom poštenju?
  A ono tranja kakvu nesretna Crna Gora viđela nije.

 5. Rade komentariše

  Najveća muka ovog špijuna što ni ko ne odgovara na njegova blebetanja. Svi ga ignorišu.

 6. Sara komentariše

  A ko je to u crkvi podrzavao da se droga valja.

  1. Komandir stanice komentariše

   „Starleta“, a da ko.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.